Navarone als tweede liveband ter wereld geregistreerd op 4K film

Facebookrssmail

© Ariane van Ginneke
© Ariane van Ginneke

Op 6 december a.s. presenteert de Nijmeegse rockformatie Navarone het resultaat van een bijzonder cross-overproject: een live DVD (+CD) van een akoestisch optreden, vergezeld door een negental klassieke muzikanten en opgenomen in 4K filmkwaliteit. Daarmee schaart Navarone zich, na Muse en vóór artiesten als Beyoncé, Coldplay en Miley Cyrus, bij de eersten ter wereld met een live filmregistratie in dit format.

Waar Navarone normaliter bekend staat om hun ruige en intense rockshows, wordt het publiek nu een totaal andere ervaring voorgeschoteld. De band verwisselt niet simpelweg hun elektrische instrumenten voor akoestische varianten; de nummers zijn geheel opnieuw gearrangeerd. Samen met bevriende mede-arrangeurs Chris Christodoulou en Mihkel Zilmer heeft drummer Robin Assen nummers van debuutalbum A Darker Shade Of White, het onlangs uitgebrachte Vim and Vigor en nog niet eerder uitgebrachte songs, omgetoverd tot dromerige liedjes, wilde tango’s, rootsy kampvuursongs en onconventioneel bombast met een hoog filmisch gehalte. Naast de band zelf speelt er een negental getalenteerde, klassieke gastmuzikanten mee, waaronder een strijkkwartet, houtblazers, een pianist, een percussionist en een harpiste.

Wat begon als een kleinschalig experiment tijdens een sessie begin 2013, groeide snel uit tot een productie van wereldformaat. Op de kortste dag van het jaar in december 2013 speelde Navarone tweemaal op één dag in Roepaen; de prachtige kapel van een voormalig klooster in Ottersum. De beelden voor de live DVD werden geschoten in 4K filmkwaliteit, iets wat tot op dat moment nog maar één keer eerder was gedaan. Assen vertelt: „Het was een avontuur waarvan – in zeer nauwe samenwerking met United – niemand van ons van tevoren van had durven dromen dat het hier naartoe zou leiden.”

Het eindresultaat ligt vanaf 24 november in de winkels en zal verkrijgbaar zijn als DVD+CD. Op zaterdag 6 december zal de officiële presentatie plaatsvinden, met een live performance in theater Markant te Uden. Het is ook mogelijk om een combi-ticket aan te schaffen, waarmee tevens een elektrische show van Navarone bezocht kan worden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ