Powerwolf komt met nieuwe single en video voor ‘Beast Of Gévaudan’

Facebookrssmail
Foto (c) Matteo Vdiva Fabbiani / VDPICTURES

2021 komt wederom volledig in de ban van de wolven: met de aankondiging van hun nieuwe studioalbum ‘Call Of The Wild’ heeft Powerwolf, de hogepriester van de heavy metal, de aandacht van fans en critici weer getrokken en gaan ze naadloos verder met hun unieke succesverhaal!

De eerste single van het aankomende album heet ‘Beast Of Gévaudan’ en neemt de luisteraar mee op een indrukwekkende reis naar de geschiedenis van het oude Frankrijk. De majestueus geënsceneerde videoclip met zijn verbluffende beelden doet de harten van de fans al sneller kloppen na de eerste paar seconden.

Matthew Greywolf over de nieuwe single: “We are more than proud to present ‘Beast of Gévaudan’, the first song off our upcoming album, ‘Call Of The Wild’. The story behind the song couldn’t fit better into the world of Powerwolf: It’s about a mysterious beast that killed countless people in the south of France at the end of the 18th century. The beast was never caught and there have always been many legends surrounding the events, up to the interpretation of the clergy, who saw the beast as ‘God’s punishment’ or even as a ‘savior of mankind from the worldly and sinful existence.’”

Het album is opnieuw tot stand gekomen in samenwerking met het producer duo Jens Bogren en Joost van den Broek. Dit meesterwerk zal op 16 juli 2021 een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van de band toevoegen. Het achtste studioalbum met 11 songs zal zowel oude als nieuwe Powerwolf liefhebbers bedienen met hun bekende klassieke handelsmerken.

Matthew Greywolf over ‘Call Of The Wild’: “With Call Of The Wild, we are opening a new, exciting chapter in the history of Powerwolf. The album sounds unmistakably like Powerwolf and is so much more at the same time: Besides new territory like the Celtic instrumentation in ‘Blood for Blood (Faoladh)’ or the ballad-like ‘Alive or Undead’ we have raised all our trademarks to a new level. Until now, we never sounded so powerful and wild – in the truest sense of the word. We can’t wait to finally share this beast of an album with you all!”

‘Call Of The Wild’ is de opvolger van hun studioalbum ‘Sacrament Of Sin’ uit 2018 en is het vervolg op het onnavolgbare succesverhaal van de band en bewijst eens te meer dat ze onbetwist op de troon van het genre zitten.

Call Of The Wild tracklist:

01. Faster Than the Flame

02. Beast of Gévaudan

03. Dancing with the Dead

04. Varcolac

05. Alive or Undead

06. Blood for Blood (Faoladh)

07. Glaubenskraft

08. Call of the Wild

09. Sermon of Swords

10. Undress to Confess

11. Reverent of Rats

Verschillende formaten (2-CD Mediaboek, 3-LP Vinyl Box, 3-CD Earboek en digitaal) van het nieuwe album bevatten ook het bonusalbum ‘Missa Cantorem’ – een dwarsdoorsnede van het repertoire  van de Wolven met nieuw opgenomen vocalen door vrienden en collega’s van de band.

Missa Cantorem (Bonus Album) Tracklist:

01. Sanctified With Dynamite – feat. Ralf Scheepers (Primal Fear)

02. Demons Are A Girl‘s Best Friend – feat. Alissa White-Gluz (Arch Enemy)

03. Nightside Of Siberia – feat. Johan Hegg (Amon Amarth)

04. Where The Wild Wolves Have Gone – feat. Doro Pesch

05. Fist By Fist (Sacralize Or Strike) – feat. Matthew Kiichi Heafy (Trivium)

06. Killers With The Cross – feat. Björn “Speed” Strid (Soilwork)

07. Kiss Of The Cobra King – feat. Chris Harms (Lord Of The Lost)

08. We Drink Your Blood – feat. Johannes Eckerström (Avatar)

09. Resurrection By Erection – feat. Christopher Bowes (Alestorm)

10. Saturday Satan – feat. Jari Mäenpää (Wintersun)

Powerwolf Live in 2021:

Fans kunnen niet alleen gloednieuwe heavy metal-anthems verwachten maar ook de grootste en meest epische productie die Powerwolf tot nu toe op het podium heeft gebracht. De band gaat hun status als een van de meest intense live bands weer waarmaken. Ze gaan in oktober de Lotto Arena in Antwerpen en de AFAS Live in Amsterdam aandoen.

Wolfsnächte 2021
01.10.21 DE – Stuttgart / Schleyerhalle
02.10.21 CH – Zurich / Samsung Hall
04.10.21 ES – Barcelona / Razzmatazz
05.10.21 ES – Madrid / Riviera
07.10.21 FR – Paris / Zenith
08.10.21 UK – London / Roundhouse
09.10.21 BE – Antwerp / Lotto Arena
10.10.21 NL – Amsterdam / Afas Live
12.10.21 IT – Milan / Alcatraz
13.10.21 DE – Frankfurt / Jahrhunderthalle
15.10.21 DE – Munich / Zenith
16.10.21 DE – Oberhausen / König Pilsener Arena
17.10.21 CZ – Prague / Tipsport Arena
18.10.21 PL – Katowice – MCK
20.10.21 HU – Budapest / Arena
21.10.21 AT – Vienna / Gasometer
22.10.21 DE – Berlin / UFO im Velodrom
23.10.21 DE – Hamburg / Sporthalle

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ