Neurotic Deathfest komt met nieuwe namen

Facebookrssmail

Europa’s grootste extreme metal festival, Neurotic Deathfest, kondigt nieuwe namen aan voor de editie van 2015. Het festival vindt plaats van 17 t/m 19 april in 013 Poppodium, Tilburg. Elf nieuwe bands zijn bevestigd, waaronder Hate Eternal, Devourment en Nader Sadek. De festivalorganisatie kondigde eerder al zwaargewichten aan als Bloodbath en Immolation. Tickets zijn verkrijgbaar via neuroticdeathfest.com.

Hate Eternal, de band onder aanvoering van oprichter, gitarist/vocalist, songwriter en veelgeprezen producer Erik Rutan, is al meer dan achttien jaar één van de meest toonaangevende bands in de death metal scene. Met de release van een nieuw album op komst, wordt het optreden op Neurotic Deathfest één van de eerste in Europa sinds jaren.

Eerder dit jaar kondigde de brute death metal band Devourment een grote verandering in de line-up aan. Deze verandering brengt de band dicht in de buurt van de originele bezetting ten tijde van de release van ‘Molesting The Decapitated’. Zanger Ruben Rosas staat bij de death metal liefhebbers bekend om zijn extreem bulderende growls. Neurotic Deathfest is trots om te melden dat Devourment deel uit maakt van de festival line-up van 2015.

Nader Sadek is het geesteskind van de in Egypte geboren, in New York gevestigde conceptuele kunstenaar Nader Sadek. Sadek staat bekend om zijn bijzondere sculpturen, maskers en andere creaties die gebruikt worden door bands als Mayhem en Sun O))). De band komt voort uit een samenwerking tussen Sadek en enkele van de meest getalenteerde muzikanten uit de extreme metal. Live optredens van Nader Sadek zijn zeer zeldzaam en exclusief. Neurotic Deathfest is dan ook zeer vereerd om de show van Nader Sadek te bevestigen. De indrukwekkende line-up voor deze show: Travis Ryan (Cattle Decapitation), Rune Eriksen (Aura Noir, ex-Mayhem), Bobby Koelble (ex-Death), Martin Rygiel (ex-Decapitated), Flo Mounier (Cryptopsy) and Carmen Simoes (Moonspell).

340d0949-7acc-498f-8d28-68bf08c068e0De nieuwe namen die bevestigd zijn voor Neurotic Deathfest 2015:
Hate Eternal (VS)
Devourment (VS)
Broken Hope (VS)
Nader Sadek (VS)
Pyrexia (VS)
Internal Bleeding (VS)
Dead Congregation (GR)
Mass Infection (GR)
Ingested (VK)
Acranius (DU)
Slaughter To Prevail (RU)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ