Roxy Music uit elkaar

Facebookrssmail

bryan-ferry roxy musicRoxy Music heeft de afgelopen 3,5 jaar totaal niets gedaan, gitarist Phil Manzanera zegt dat deze break naar alle waarschijnlijkheid voorgoed is. “Ik denk niet dat we ooit nog gaan optreden”, vertelde hij. “Ik denk dat we klaar zijn. Toen we in 2011 stopten met touren keken Andy Mackay en Ik elkaar aan en zeiden: “Our job is done here”. Het laatste album dat de band uitbracht is het uit 1982 daterende ‘Avalon’, sindsdien zijn ze sporadisch op tournee geweest.

“Muzikanten doen graag nieuwe dingen”, zei Manzanera. “Het is jammer voor de fans, echt, want zij willen dat je het oude werk voor altijd blijft spelen. Ze komen kijken en zeggen, “Nou, ze zijn niet meer zo goed als ze ooit waren”. “Ik doe graag nieuwe dingen, er komen volgend jaar een paar nieuwe albums van mij uit”.

“Volgend jaar brengt Roxy Music prachtige box sets uit van de eerste twee albums, dus voor de fans is het niet helemaal een drama”, vervolgde Manzanera. “De box sets bevatten ook allerlei leuke dingen, waaronder extra Brian Eno ingrediënten, ik ben er zeer blij mee”. Bryan Ferry is momenteel op tournee, vaak speelt hij meer dan een dozijn Roxy Music songs per avond.

In de nabije toekomst zou Manzanera zelf ook wel eens op tournee kunnen gaan. De gitarist, die mede-producer is van Pink Floyd’s nieuwe album ‘The Endless River’, speelt in de solo band van David Gilmour. Gilmour gaat nadat zijn volgende album klaar is op tournee. “Als hij wilt dat ik meega, dan ben ik van de partij”, aldus Manzanera.

Bron: Maxazine.nl

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ