Pere Ubu naar Nederland

Facebookrssmail

pere ubuDe Amerikaanse band Pere Ubu komt begin 2015 voor drie concerten naar Nederland. De eigenzinnige groep rond frontman David Thomas, staat bekend om hun experimentele, bluesy-achtige en garagerock georiënteerde muziek. De tour gaat gepaard met de release van het nieuwe album ‘Carnaval Of Souls’. De kaartverkoop start op zaterdag 8 november om 10:00 uur. Kaarten zijn beschikbaar via de websites van de podia.

Pere Ubu werd in 1975 opgericht. In 1978 verscheen het debuutalbum en klassieker ‘The Modern Dance’. Tot en met 1982 volgden nog eens vier albums, waarna de groep tijdelijk uit elkaar ging en David Thomas vooral solo verder ging onder zijn naam. Na een personeelswisseling, pakten ze de draad in 1988 weer op. Dit resulteerde sindsdien in maar liefst 11 albums.

In de pers wordt het geluid van Pere Ubu omschreven als verrassend unieke garagerock dankzij de arty dissonantie en het vreemde experimentalisme. De band weet een confronterende sound van postpunk, new wave, avant-garde en industrial te realiseren.

Vooral in de underground scene heeft Pere Ubu een aanzienlijke en loyale fanbase opgebouwd. Maar beperkt tot die scene zijn ze allerminst. Ze behoren tot een van de meest veelgeprezen bands en worden beschouwd als erg invloedrijk. Pere Ubu wordt gezien als de verbindende factor tussen bands als Joy Division, Public Image Limited (PIL), The Gun Club en Talking Heads.

Het tourschema ziet er als volgt uit:
28-01: Amsterdam, Paradiso
31-01: Hengelo, Metropool
01-02: Den Haag, Paard van Troje

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ