Niet eerder uitgebracht materiaal Barathrum, plus re-issue Jetmetal

Facebookrssmail

Black Doom Metal-liefhebbers, opgelet! In verband met het naderende 25-jarig bestaan van Barathrum komt Saturnal Records op 19 december 2014 met maar liefst drie releases van Barathrum materiaal, waaronder het niet eerder uitgebrachte album ‘Warmetal’ uit 1993 en een nieuwe uitgave van de ‘Jetblack’ EP uit 1997, beide op vinyl. Ook verschijnt er een Digipack CD, genaamd ‘Jetblack Warmetal’.

De in 1990 door zanger/bassist Demonos Sova opgerichte band uit Kuopio, Finland, in het begin Darkfeast genoemd, is een van de eerste Finse Black Metal bands. Alleen de naam al – Barathrum is Latijn voor afgrond – verraadt dat we hier niet te maken hebben met een gezellige boyband.
De band is uit dezelfde tijd als Impaled Nazarene, Archgoat en Azazel, en heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van het genre.

Demonos Sova, de band’s oprichter en mastermind, is verantwoordelijk voor de muziek en de teksten, alsook voor de koers die wordt uitgezet. In de bijna 25 jaar dat de band bestaat heeft Sova al heel wat bandleden zien komen en gaan, waaronder muzikanten die men zou kunnen kennen van onder andere Finntroll, Ensiferum en Impaled Nazarene.

Sova’s teksten worden gekenmerkt door onderwerpen als het occulte en religie, en Noorse en Finse mythologie. Vaak met wat humor en hoogstwaarschijnlijk een flinke dosis alcohol.
De combinatie van zijn zang, afwisselend clean, grunts en growls, de tempowisselingen in de muziek en aanstekelijke melodielijnen zorgen voor een pure old school black metal belevenis.

Het is niet te voorspellen wat Barathrum in de toekomst nog van plan is – hun laatste studio-album kwam uit in 2005 – maar voor de fans is de uitgave van een niet eerder uitgebracht album wel iets om naar uit te kijken. Volgens de legende werden van ‘Jetblack’ in 1997 maar 666 exemplaren uitgebracht. Helemaal in stijl.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ