Nieuw Metalfestival in Limburg: ‘El Bastardo Metalfest’

Facebookrssmail

el bastardoIets dat Parkstad Popstad nog goed kon gebruiken: een vet metalfestival! Dus in poppodium Nieuwe Nor in Heerlen op zaterdag 24 januari: ‘El Bastardo Metalfest’. Alles voor het hongerige hart van de metal-liefhebber is aanwezig: een exclusieve show van een headliner van formaat (Unearth), nieuwe acts aan het front en lokale helden. Zij zorgen zowel in de zaal als in het café (akoestisch) voor een negen uur lang muzikaal menu. Daarnaast richten ze het café in met plekken voor een live tattoeërder, een barbier en is er genoeg extreme kleding te koop! Yes, it’s on: ‘NL’s most BADASS metal and tattoo festival’!

Unearth (USA)
De melodieuze hardcore-band Unearth komt uit de underground-scene van Winthrop, Massachussets (dezelfde stad als waar Steven van Zandt is geboren). Ze produceren een storm van (over)donderende riffs en gerichte agressie, en staan al sinds 1999 hun mannetje als een band wars van alle commerciële en gestyleerde wannabe metal bands. Het gaat hen om de muziek, en daar zet Unearth de standaard als het gaat om het laten samen komen van brute kracht en spannende melodie. Het optreden van Unearth op El Bastardo Metalfest is een exclusieve Nederlandse show tijdens hun nieuwe albumtour rond ‘Watchers of Rule’ (release-datum: 27 okt. 2014, via eOne Music).

Emeth (BE)
Met het album ‘Aethyr’ en een nieuwe bandsamenstelling is het Belgische Emeth weer helemaal terug aan de frontlinie van het extreme metalfront. Of zoals Counterculture het omschreef: “Versterkt met een nieuwe vocalist (Boris Cornelissen, ex Leng Tch’e) en ondersteund door een nieuw label (Extreem Music) vuurt Emeth op ‘Aethyr’ met de nauwkeurigheid van een precisiebombardement en de impact van een goederentrein, die met volle snelheid op een stilstaande passagierstrein inrijdt, tien staaltjes technische death metal op ons af. Emeth heeft met ‘Aethyr’ een geweldige brute technische death metal plaat gemaakt.”

plus: Bloodtrial, The Scalding en Better Off en nog vijf bands ‘to be announced’! De voorverkoop is gestart.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ