Bassist Martin Eric Ain overlijdt aan een hartaanval

Facebookrssmail

Bassist Martin Eric Ain, eigenlijke naam Martin Stricker, is op 21 oktober overleden aan een hartaanval. Martin, geboren op 18 juli 1967 in de Verinigde Staten maakte furore met de extreme metal van het Zwiterse Hellhammer en later Celtic Frost. Martin was met deze bands medeverantwoordelijk voor een nieuwe stroming in de metalwereld. Met Tom Gabirel Fischer aan zijn zijde bracht hij in 1984 de Hellhamer EP ‘Apocalyptic Raids’, een EP die aardig wat stof deed opwaaien in de jaren ’80. Later was Martin Eric Ain mede verantwoordelijk voor de Celtic Frost releases ‘Into the Pandemonium’, ‘Vanity / Nemesis’, ‘To Mega Therion’ en ‘Monotheist’ uit 2006.

Martin Eric Ain deed de lead vocals voor het nummer ‘A Dying God Coming Into Human Flesh’ van het album ‘Monotheist’ en speelt op het moment zijn linkshandige Warwick bas in de hel.

Martin werd 50 jaar R.I.P.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ