Meesterwer​ken van Pink Floyd en Roger Waters live in Helmond

Facebookrssmail

Foto (c) Charles Groeneveld
Foto (c) Charles Groeneveld
Als eerste tributeband ter wereld brengt de Nederlandse band Infloyd het uit 1992 stammende meesterwerk Amused to Death van Roger Waters (ex-Pink Floyd) live op de podia van clubs, theaters en grotere zalen. Ook Dark Side of the Moon van Pink Floyd wordt in zijn geheel live uitgevoerd.

Zaterdag 20 december staat de Cacaofabriek in Helmond in het teken van Roger Waters en Pink Floyd. Op het programma staat o.a. een integrale live-uitvoering van Waters’ soloalbum Amused to Death, dat in zijn geheel en live gespeeld wordt door de Nederlandse tribute band Infloyd. Daarmee is de band de eerste ter wereld die het stuk live vertoont. Het album uit 1992 wordt door velen als een absoluut ‘masterpiece’ gezien, en niet in de laatste plaats door ex-Pink Floyd Roger Waters zelf. Recentelijk zei hij in een interview met de BBC dat hij Amused to Death en Dark Side of the Moon als zijn beste werk beschouwt. De muzikale uitvoering en de productie van het album zijn door velen geroemd en het thema is meer dan ooit actueel. Waters zelf heeft Amused to Death nooit in zijn geheel live vertoond. Ook het àndere meesterwerk, Pink Floyd’s Dark Side of the Moon, wordt door Infloyd op de planken gezet. Voeg daar de ‘derde set’ met all-time favourites aan toe en de bezoeker wordt getrakteerd op een meer dan drie uur durende experience van muziek, film, licht en effecten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ