AC/DC op 5 mei 2015 voor concert naar Gelredome

Facebookrssmail

Op 5 mei volgend jaar komt het legendarische AC/DC voor een concert naar de GelreDome in Arnhem. Deze aankondiging volgt nadat twee weken geleden het langverwachte nieuwe album van de band verscheen, getiteld ‘Rock or Bust’. De kaartverkoop voor het concert van AC/DC begint aanstaande woensdag 17 december om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

ACDC-Brian-Johnson-Rock-Icon

Ruim 200 miljoen albums heeft AC/DC inmiddels uitgebracht. Het album ‘Back in Black’ (1980) alleen al ging meer dan 50 miljoen keer over de toonbank en behoort hiermee tot de Top 5 van best verkochte albums ooit, wereldwijd. In VH1’s ‘100 Greatest Artists of Hard Rock’ staat AC/DC genoteerd op de vierde plaats en niemand minder dan producer Rick Rubin beschrijft de band als “The greatest rock and roll band of all time”. Het is dan ook niet meer dan terecht dat AC/DC in 2003 een plekje heeft gekregen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In 2009 stond AC/DC voor het laatst op de planken in Nederland, tijdens de ‘Black On Ice World Tour’; op 13 maart in Ahoy en drie maanden later in de Amsterdam ArenA. De band kan niet wachten om weer te gaan touren en ook wij zijn erg verheugd AC/DC weer te mogen verwelkomen in Nederland. Sterker nog, de komende tour wordt zelfs afgetrapt in Arnhem. Met de nieuwe plaat, die reeds twee weken in Top 10 staat van de Album Top 100, en bijbehorende singles ‘Play Ball’ en ‘Rock or Bust’ onder de arm zal het publiek in Nederland als eerste ervaren hoe deze live klinken. Maar uiteraard zullen klassiekers als ‘Whole Lotta Rosie’, ‘Highway to Hell’ en ‘Thunderstuck’ ook niet ontbreken.

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/acdc.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ