Brant Bjork & The Low Desert Punk Band – Black Power Flower

Facebookrssmail

Brant Bjork kennen we natuurlijk als drummer van Kyuss, Fu Manchu en de Kyuss’ voortzetting Vista Chino. Maar de beste man heeft daarnaast natuurlijk ook al geruime tijd een niet geheel onverdienstelijke solo carrière. Zijn nieuwste (en tiende!) plaat “Black Power Flower” heeft (waarschijnlijk mede door de Kyuss (semi-)reünie tour onder de naam Kyuss Lives! en maken van de debuutplaat van Vista Chino met diezelfde oud-Kyuss makkers) even op zich laten wachten, want Brant’s laatste solo plaat “Gods and Goddesses” dateert alweer uit 2010.

Voor deze nieuwe plaat heeft hij weer een nieuwe band om zich heen verzameld; The Low Desert Punk Band. Deze bestaat naast Bjork op zang en gitaar verder uit gitarist Bubba DuPree (ex-Void), bassist Dave Dinsmore (voorheen lid van Brant Bjork‘s Ché project) en drummer Tony Tornay (Fatso Jetson). Op Desertfest Antwerpen had ondergetekende al een aantal nieuwe songs live gehoord en die deden het daar erg goed, dus vandaar dat er ook werd uitgekeken naar deze plaat.

De plaat opent met “Controllers Destroyed”, deze song start met een lekker zware doomy Black Sabbath-achtige riff (doet een klein beetje aan War Pigs denken), waarna de groove er gelijk lekker in kickt. Ook op de rest van de plaat blijven de groovy, fuzzy ritmes bekoren en samen met de herkenbare coole zang van Bjork zorgen deze ingrediënten voor een lekkere ouderwetse desert rock / stoner plaat waarbij ook de psychedelische invloeden niet geschuwd worden (Hustlers blues, Where you from man). Tien nummers lang kun je lekker relaxed achterover gaan zitten en jezelf wanen in de Californische woestijn (doet het ook goed op een lazy sunday). Persoonlijke favorieten zijn Controllers Destroyed, We Don’t Serve Their Kind, Hustlers Blues en het instrumentale Where You From Man.

Brant Bjork laat met deze plaat horen dat hij het kunstje nog niet verleerd is, de plaat bevat weliswaar geen uitschieters of vernieuwend materiaal, maar wat mij betreft mogen er zo nog 10 bij komen! (Napalm Records) (8/10)
brant-bjork-and-the-low-desert-punk-band-black-power-flower

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ