Dubbelconcerten Synaesthesia & X-Panda in Den Bosch en Zoetermeer

Facebookrssmail
Synaesthesia_Prog_Band_Photo-505x275
Synaesthesia

Twee progrockbands die op het punt staan om bekend te worden bij het grote publiek, zijn medio januari in Nederland voor twee dubbelconcerten. X-Panda en Synaesthesia maakten beiden veel indruk met hun debuutalbums en ook hun eerste optredens leverden de beide bands uitstekende kritieken op. Het is reden genoeg voor W2 Poppodium en Boerderij Cultuurpodium om deze nieuwe generatie progrockbands opnieuw naar Nederland te halen.

Synaesthesia
Synaesthesia is het project van de 20-jarige multi-instrumentalist Adam Warne en gitarist Nikolas Jon Aarland. Synaesthesia combineert progressieve rock met synth-driven elementen. Warne is geïnspireerd door bands als Porcupine Tree en Muse. In 2014 bracht de band hun titelloze debuutalbum uit. Het werd uitstekend ontvangen en was aanleiding voor een optreden op het toonaangevende festival Night of the Progs (Lorely, Duitsland). In december trad de band aan als support-act van IQ.

X-Panda
X-Panda is een uit Estland afkomstige progmetal-formatie. In 2011 bracht de jonge band haar debuutalbum ‘Flight of Fancy’ uit met progrock van de bovenste plank. De muziek van X-Panda is een smeltkroes van Dream Theater, Riverside, Planet X, Porcupine Tree, Camel, Sylvan en Katatonia. De vijfmans-formatie trad twee keer eerder succesvol op in Nederland. Zowel op het optreden op het Progmotion festival in Uden als op het Progdreams festival in Zoetermeer kreeg X-Panda lovende reacties. Onlangs bracht de band een clip uit van het nummer ‘Slave of Lies’, dat zal verschijnen op het tweede studioalbum.

W2 (Den Bosch): vrijdag 16 januari 2015 – www.w2.nl
Boerderij Cultuurpodium (Zoetermeer): zaterdag 17 januari 2015 – www.cultuurpodiumboerderij.nl

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ