Within Temptation ontvangt Buma Rocks Export Award

Facebookrssmail
Within Temptation
Foto (c) Dirk van den Heuvel

Within Temptation ontving vrijdagavond de Buma Rocks Export Award, een prijs voor Nederlandse artiesten die in het buitenland zeer succesvol zijn. De band, die al 20 jaar op het hoogste muziekniveau actief is en deze prijs al vier keer eerder won, verkocht wereldwijd zo’n 3,5 miljoen albums in meer dan 50 landen.

Dat Within Temptation nog altijd vernieuwend bezig is bewees ze met het meest recente album ‘Hydra’, met 5 nummer 1-noteringen in Europa en de Verenigde Staten. Verder kwam Within Temptation vorig jaar met een nieuw concept, ‘Black X-mas’, waarbij het publiek een ‘duistere kerstshow’ voorgeschoteld kreeg tijdens twee uitverkochte shows die bol stonden van de bijzondere effecten, rondlopende zombies en fans uit diverse landen die geheel in stijl gekleed waren.

Wegens de grote vraag naar een nieuwe editie van deze concertreeks gaat de band deze show opnieuw uitvoeren, op 23 december in de Tilburgse popzaal 013. Een traditioneel kerstconcert met zoete klanken hoeven we van de symfonische rockband onder leiding van frontvrouw Sharon den Adel uiteraard niet te verwachten. Geesten, skeletten, zombies, heksen en andere duistere wezens liggen meer in de lijn der verwachtingen bij Black X-mas, waarvan de voorverkoop inmiddels gestart is.

Deze zomer is Within Temptation te zien in Nederland op Fortarock en Dutchvalley, naast optredens op festivals in Duitsland, Polen, Frankrijk en Noorwegen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ