Neurotic Deathfest bevestigt Obituary en meer

Facebookrssmail

Het toonaangevende extreme metal festival Neurotic Deathfest keert ook in 2015 weer terug naar 013 Poppodium. Op vrijdag 17 april, zaterdag 18 april en zondag 19 april komt de absolute top van het genre naar Tilburg voor het grootste extreme metal festival van Europa. Eerder werden genre grootheden Bloodbath en Immolation al aangekondigd, maar Neurotic Deathfest komt nu ook met headliner Obituary, naast Gorod, Kronos en Holocausto Cannibal.

Neurotic deathfest

Met Obituary heeft Neurotic Deathfest een nieuwe headliner te pakken. De in 1984 in Boston opgerichte band wordt gezien als één van de belangrijkste pioniers in de deathmetal. Het album ‘The End Complete’ (1992) is zelfs het meest verkochte deathmetal album ooit, met een kwart miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. In 2014 kwam het eerste album sinds 5 jaar uit: ‘Inked in Blood’. De Franse bands Kronos en Gorod en het Portugese Holocausto Canibal zijn ook toegevoegd aan de line-up. Hiermee heeft Neurotic Deathfest al een indrukwekkende line-up, maar desalniettemin zullen er nog meer dan 15 namen toegevoegd worden.

De tot nu toe bevestigde namen voor Neurotic Deathfest 2015 zijn:

Bloodbath (ZWE)
Obituary (VS)
Immolation (VS)
Hate Eternal (VS)
Devourment (VS)
Nader Sadek (VS)
Broken Hope (VS)
Pyrexia (VS)
Tribulation (ZWE)
Internal Suffering (COL)
Benighted (FR)
Dead Congregation (GRI)
Disavowed (NL)
Soulburn (NL)
Liquid Graveyard (VK)
Mass Infection (GRI)
Gorod (FRA)
Kronos (FRA)
Holocausto Canibal (POR)
Jig-Ai (TSJ)
Nominon (ZWE)
Unfathomable Ruination (VK)
Acranius (DUI)
Cardiac Arrest (VS)
Incinerate (VS)
Neuroma (VK)
Slaughter To Prevail (RUS)

Elf jaar geleden startte de organisatie achter het Neurotic Deathfest met de wens het ideale festival te creëren voor de liefhebbers van extreme metal. Gestart als een evenement met 250 bezoekers en slechts 8 artiesten is Neurotic Deathfest uitgegroeid tot het grootste extreme metal festival van Europa, met meer dan 45 acts per editie. Het festival wordt voor het 12e opeenvolgende jaar gehouden, waarvan de komende editie de 8e wordt in 013 Poppodium. Dit maakt Neurotic Deathfest niet alleen tot het grootste indoor festival van Europa gericht op extreme metal, maar ook het langstlopende.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ