Eagles of Death Metal geweigerd bij heropening Bataclan

Facebookrssmail
Eagles of Death Metal geweigerd bij heropening Bataclan
Foto (c) Sander van den Berg, http://www.gig-pic.com

Leden van de Eagles of Death Metal zijn gisterenavond geweigerd bij de heropening van de Bataclan. De Bataclan was de Parijse zaal waar precies een jaar geleden vele tientallen slachtoffers vielen bij terroristische aanslagen. De twee leden waren naar Parijs gegaan om het concert van Sting bij te wonen ter gelegenheid van de heropening.

Volgens de directeur van de Bataclan zijn de leden van Eagles of Death Metal (Jesse Hughes, een ander bandlid en hun manager) geweigerd vanwege de uitpraken van Eagles of Death Metal-frontman Jesse Hughes. Hughes zei dat de beveiliging van de Bataclan tijdens de aanslag erg slecht was geregeld en opperde de mogelijkheid dat enkele Islamitische mensen in de beveiliging zelfs een rol hadden in de aanslag. Vrijwel na de aanslag had de band echter aangegeven de eerste band te zijn die weer wilde optreden in de Bataclan. Ook dat aanbod werd destijds door directeur Jules Frutos geweigerd.

De 65-jarige Sting begon zijn op drie plaatsen na uitverkochte optreden met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de negentig mensen die een jaar geleden zijn omgekomen bij de bloedige aanlag. “We will not forget them”, aldus Sting. Sting vroeg geen gage voor zijn optreden.

Eagles of Death Metal-frontman Jesse Hughes is vandaag wel aanwezig bij de onthulling van een gedenkteken door president Hollande, naast de zaal.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ