Eerste namen Metal On Metal: Tankard, Izegrim en meer

Facebookrssmail

Metal on MetalNa een geslaagde eerste editie met onder andere Destruction, HELL, Pro-Pain en meer, volgt op 24 november 2018 de tweede editie van het indoor metalfestival Metal On Metal in de DRU-Cultuurfabriek te Ulft. De eerste bands zijn inmiddels bekend gemaakt, namelijk Tankard, Izegrim, Ost+Front, The Heritance, Thrashcan en Megaseth. Er worden nog vier bands aan de line-up toegevoegd. Tickets zijn nu in de verkoop.

Metal On Metal, het indoor metalfestival georganiseerd door Loud Noise en DRU Cultuurfabriek krijgt op 24 november 2018 een vervolg. Eén van de headliners is de Duitse thrashmetalband Tankard. De band, die alcohol als grootste inspiratiebron heeft, werd opgericht in 1982 en het eerste album, ‘Zombie Attack’, volgde in 1986. Ondanks dat de muzikanten al een tijd meedraaien, stuiteren ze nog steeds als jonge honden over het podium. Dat in combinatie met bier en pakkende nummers over bier, zorgt ervoor dat Tankard ieder concert weet te transformeren tot een waar drinkgelag.

De Nederlandse death/thrashmetalband Izegrim heeft eigenlijk geen introductie nodig. De formatie uit de omstreken van Zutphen hebben meermaals bewezen een steengoede act te zijn en wisten op het cruisefestival 70.000 Tons Of Metal zelfs de publieksprijs in de wacht te slepen. Na het uitbrengen van de plaat ‘The Ferryman’s End’ (2016) krijgt de band de nodige positieve reacties en konden o.a. touren met Flotsam and Jetsam, Kreator, Annihilator en Onslaught. De nummers van de nieuwste EP ‘Beheaded By Trust’, werden door Rock Tribune omschreven als “Songs that Slayer would have wished to write!”.

Ook de Duitse industrial metal band Ost+Front, de Nederlandse thrashmetalband The Heritance, de coverband Thrashcan en de coverband Megaseth spelen op Metal On Metal.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ