Ook Ed Kowalczyk, Europe en Black Label Society naar Bospop

Facebookrssmail

europeVoor de zaterdagprogrammering van Bospop 2015 zijn Ed Kowalczyk en Racoon bevestigd en op de zondag 12 juli komen Europe en Black Label Society naar Weert. Eerder waren ZZ Top, Anastacia, Fish, Band of Friends, Layla Zoe, Dream Theater, Jools Holland and His Rhythm & Blues Orchestra, Anathema, Danko Jones, Thunder, The London Souls en Dizzy Mizz Lizzy al aangekondigd voor het festival. De 35e editie van Bospop vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop is reeds begonnen.

Ed Kowalczyk, die tussen 1998 en 2009 furore maakte als zanger van Live, komt deze zomer naar Bospop. De singer-songwriter heeft in totaal meer dan twintig miljoen albums verkocht en blijft een graag geziene gast op festivals. Zijn carrière duurt al meer dan twintig jaar, en dat is niet voor niets. “Ik wil liedjes schrijven die de luisteraar een lange tijd blijven boeien”, aldus Kowalczyk zelf. Ook op zaterdag 11 juli: Racoon; zonder twijfel een van Nederlands beste bands. De van oorsprong Zeeuwse formatie is al ruim vijftien jaar onderweg en heeft enkele klassieke albums uitgebracht sinds het jaar 2000. Ook live biedt de band, mede door het grote aantal hits, voor ieder wat wils. Met onder andere ‘Oceaan’, ‘Feel Like Flying’, ‘Love You More’, ‘Laugh About It’ en ‘Took a Hit’ wordt het een mooi feest der herkenning in Weert.

Ook de van oorsprong progressieve rock-band Europe reist af naar Weert. Europe werd wereldwijd bekend door hun machtige nummer ‘The Final Countdown’ en daarnaast heeft het vijftal ook een uitstekende live-reputatie. Een tijdloze sound ook, en dat geldt voor lang niet alle acts uit de jaren ’80. Op zondagavond 12 juli staan de Zweden geprogrammeerd op het hoofdpodium van Bospop. Diezelfde avond, maar dan in de tent, doet ook Black Label Society straks een serieuze duit in de zak. De legendarische gitarist Zakk Wylde en zijn mannen staan bekend om hun melodieuze rocksongs en natuurlijk om hun strakke riffs. En dan hebben we het nog niet eens over hun productiviteit gehad. BLS bracht in 2014 alweer hun tien studioalbum uit; ‘Catacombs of the Black Vatican’. En stond de band vorige week zaterdag nog in een stijf uitverkochte Melkweg; op zondag 12 juli volgt een nu al legendarische show op Bospop.

Op Bospop treden ruim twintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. De Café Area maakt dit jaar zijn debuut op het festivalterrein. Het betreft een sfeervol ingericht bruin café met een capaciteit waar de bezoeker kan genieten van speciale bieren en wijnen. Ook wordt komende editie de publiekscatering uitgebreid met enkele bijzondere gerechten.

Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden. Binnenkort worden er meer namen aangekondigd voor het festival.

BOSPOP 2015

Zaterdag 11 juli met onder andere: ZZ Top, Ed Kowalczyk, Anastacia, Racoon, Fish, Band of Friends en Layla Zoe.
Zondag 12 juli met onder andere: Dream Theater, Europe, Jools Holland and His Rhythm & Blues Orchestra, Black Label Society, Anathema, Danko Jones, Thunder, The London Souls en Dizzy Mizz Lizzy.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ