Ook Epica-show in legendarische l’Olympia Parijs nu uitverkocht

Facebookrssmail
Epica
Foto (c) Tim Tronckoe

​​Zeggen dat Epica’s huidige wereldtournee een groot succes is, zou het understatement van de week zijn. Een meer treffende benaming voor de lopende The Enigma Tour is dan ook: een regelrechte veni, vidi, vici-zegetocht.

Na jarenlang intensief toeren door diverse continenten als Australië; Azië; Europa en Zuid-, Midden- & Noord-Amerika heeft de Nederlandse symfonische metalband Epica in talloze landen een hondstrouwe fanschare opgebouwd. Dat resulteert nu opnieuw in een reeks uitverkochte shows in Hamburg, Berlijn, Praag, het Poolse Wroclaw en Brussel. Het meest actuele wapenfeit is dat de band nu zelfs de show in de prestigieuze l’Olympia in Parijs (met een capaciteit van bijna 3000 bezoekers) uitverkocht heeft, die overmorgen (donderdag 29 januari) plaatsvindt.

Zangeres Simone Simons: ,,We zijn enorm vereerd en trots dat we nu ook l’Olympia hebben uitverkocht! L’Olympia Bruno Coquatrix, zoals de club officieel volledig heet, kent een prachtige geschiedenis. Een indrukwekkende reeks grote Franse artiesten zoals Charles Aznavour, Johnny Hallyday, Édith Piaf en Mireille Mathieu hebben hier opgetreden. En natuurlijk ook talloze internationale sterren: Madonna, Diana Ross & The Supremes, Janet Jackson, Björk, Miles Davis, The Jackson 5, The Beatles, Jimi Hendrix, Cher en nog veel, veel meer. En nu donderdagavond staat “die metalband uit Nederland” daar voor een vol huis hard te rocken. Dat is toch echt wel een grote eer en het voelt eerlijk gezegd fantastisch.”

De Parijse show is onderdeel van Epica’s wereldtournee The European Enigma Tour die in november 2014 begon en die het zestal in december 2014 ook naar India voerde.

De resterende shows van de huidige tournee zijn:
26-01-15 Arena, Vienna, Austria
27-01-15 Theaterfabrik, Munich, Germany
29-01-15 L’Olympia, Paris, France
30-01-15 Salle des Fêtes de Thônex, Geneva, Switzerland
31-01-15 Essigfabrik, Cologne, Germany
01-02-15 Ancienne Belgique, Brussels, Belgium

The South American Enigma Tour
26-02-15 Teatro Nacional Casa de la Cultura, Quito, Ecuador
28-02-15 Teatro de la Uni, Lima, Peru
03-03-15 Bar Opinião, Porto Alegre, Brazil
04-03-15 Master Hall, Curitiba, Brazil
06-03-15 Fundição Progresso, Rio De Janeiro, Brazil
07-03-15 Music Hall, Belo Horizonte, Brazil
08-03-15 Audio, Sao Paulo, Brazil
12-03-15 Teatro Caupolican ,Santiago, Chile
13-03-15 Teatro Flores, Buenos Aires, Argentina

05-04-15 WitchFest, Pretoria, South Africa

Epica is dit jaar ook nog in eigen land te zien:
11-04-15 De Oosterpoort Groningen
06-06-15 FortaRock Nijmegen
07-08-15 City Rock Leeuwarden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ