Cloudkicker – Little Histories

Facebookrssmail

 

cloudkickerCloudkicker bestaat sinds 2007. En is als één mans band uniek. Ben Sharp doet bijna alles zelf: Hij schrijft de muziek zelf. Bas, gitaar en drum worden door Ben zelf bespeeld. Ook het opnemen en mixen, alles doet hij thuis in Pittsburg. Een van de weinige dingen die hij heeft uitbesteed is het verzenden van de LP’s, deze zijn trouwens ook in semi-transparant melkwitte uitvoering verkrijgbaar. Ook is het album te downloaden, daarbij hanteert Ben een uniek systeem: Bepaal-je-eigen-prijs-systeem.

De EP gaat van start met ‘Parliament’. Dit nummer heeft een heel rustig intro en blijft ongeveer 1,30 minuut rustig doorkabbelen. Daarna is het nummer afgelopen. Die hele korte nummers heeft Cloudkicker wel vaker.
‘Sky guide’ heeft meer pit. Deze keer is er een beetje zang te horen. De stem is zo vervormd dat de tekst niet te verstaan is. Het vervormen is goed verweven in de muziek en zoals bijna altijd is het weer bombastisch. Jammer dat het einde van het nummer is weggedraaid.

‘Chameleon’ heeft een wat dramatischer klank. De high hats zijn veelvuldig te horen.
Als ik ‘Digital Lightning’ ga visualiseren dan ziet dit er als volgt uit: Inktzwarte lucht, het bliksemt bijna constant. Het rommelt in de verte.. en het wordt dreigend donker.. Krijgen we wel noodweer of niet? Ook hier zijn de overgangen in de muziek niet echt spectaculair of onverwacht. Cloudkicker bouwt regelmatig het einde van een nummer mooi op. Hier helaas geen mooie opgebouwd einde, want het nummer eindigt plotseling.

Het eerste stuk van ‘Hassan’ is vrij rustig. Leuke wending in de muziek. Hoe wel het nummer best mooi is opgebouwd, mis ik ook hier de echte mooie veranderingen in tempo en/of volume.
Het meest onverwachte en meest aparte intro is van de bonus track ‘Signal/noise’. Dit geluid is het beste te omschrijven als een space-achtig trein geluid. Het ritme is apart maar mooi gedrumd. Mooi crescendo. High hats worden op top snelheid bespeeld.

Dit is niet voor mij niet het beste album van Cloudkicker. Ik mis de mooie crescendo’s en decrescendo’s. De super mooie overgangen in tempo heb ik ook gemist. Ik hou er van om lekker veel te hebben om naar te luisteren.. Maar nu is het hier en daar te veel van het goede. Hierdoor klinken sommige delen onrustig. De onrust wordt versterkt door het ontbreken van minimalistische gespeelde stukken.

Cloudkicker – Little Histories (6,5/10) (Eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ