Anti Hero – Snakes & Liars

Facebookrssmail

Anti Hero is een Italiaanse band die in 2015 is opgericht. Met een mix van nu metal en metalcore brengen zij nu hun debuut EP ‘Snakes & Liars’ uit. Ze laten zich in hun muziek inspireren door het dagelijks leven, gebrek aan toekomst perspectief en het feit dat de realiteit nooit makkelijk is.
De EP bestaat uit 5 nummers die allen een zekere diversiteit laten horen. ‘I’m The Enemy’ is het eerste nummer. Het opent rustig. De vocalen van zanger Shawn zijn divers. In de opbouwende stukken waarbij Shawn zijn grunts inzet is de band op zijn best. De rustige stukken en clean vocals zijn redelijk, maar niet heel bijzonder.

Gelukkig wordt er vervolgt met het meer spannende ‘Ronald Disgust’. Dit nummer heeft aparte riffs, een leuk uitdagend ritme en klinkt meteen een stuk energieker. De stukken samenzang zorgen voor een goede balans. Gitaristen Cristian en Shawn laten diversiteit horen met zowel groovende stukken en coole riffs. De lage grunts zijn een goede toevoeging voor het nummer, en zorgen voor de nodige docering van woede. ‘Savior’ is ook een tof nummer. Het opent sterk met goede gitaren en toffe drums van drummer Alessio, die voor de nodige dreiging zorgen. De vocalen die over het algemeen clean zijn werken goed binnen het volle geluid. Het doet denken aan de begin jaren van Green Lizzard. Daarmee richt het zich meer op nu metal en lijkt het voor de heren makkelijker om het nummer meer als een geheel te laten klinken.

In ‘Back Home’ proberen de heren meer technische ritmes. De gitaren grooven lekker. Maar het is nauwelijks aan te horen door de slechte vocalen, die doen denken aan een beginnende middelbare school band. De samenzang maakt het wel iets dragelijker, maar is een simpele oplossing die moet verbergen dat technische stukken met veel afwisseling te hoog gegerepen zijn voor deze band. ‘Snakes & Liars’ is het laatste nummer van de EP. Het opent sterk, met goede grunts die goed bij het dreigende ritme passen. De stukjes met rare samenzang hadden er niet in gehoeven en zijn geen goede toevoeging voor het geheel. De diepe grunts en het sterke gitaarspel brengen dit nummer voldoende energie, zonder die rare fratsen. Helaas zitten ze er wel in en daarmee wordt er te veel afgeleid van de kwalitatief goede stukken in dit nummer. Na de break laten de heren horen dat ze ook nog goede samenzang kunnen brengen en dit stuk is dan weer ijzersterk en draagt goed bij aan het nummer. Het is divers maar helaas niet overal even sterk.

De debuut EP ‘Snakes & Liars’ heeft eigenlijk twee kanten. ‘Ronald Disgust’ is het meest originele nummer en zit het beste in elkaar. Ook ‘Savior’ is goed gedaan. Die twee nummers bieden hoop als we het hebben over toekomstpersectief. De overige nummers missen een constante factor en zijn niet sterk genoeg om zich te onderschijden. De realiteit is nooit makkelijk, en de realiteit is dat de heren van Anti Hero nog een hoop werk moeten verzetten als zij willen groeien binnen dit genre.

(50/100, This Is Core)

Tracklist:
• I’m The Enemy
• Ronald Disgust
• Saviour
• Back Home
• Snakes & Liars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ