Therapy? met nieuwe cd ‘Disquiet’ naar Nederland

Facebookrssmail

Therapy? shoot 2014“You don’t look like a boy that sings.” Deze ogenschijnlijk onschuldige opmerking van een collega gericht aan Therapy?-frontman Andy Cairns in een Michelin autobandenfabriek in Noord-Ierland ergens eind jaren tachtig, verwoordt exact het gevoel van achterdocht en verwarring dat deze bijzondere band aan het begin van zijn carrière voelde. Sinds de oprichting van de band in 1989 bleken vervreemding, frustratie en ontwrichting een dankbare inspiratiebron en voedingsbodem voor een opmerkelijke loopbaan. Mede door zijn inktzwart en idosyncratisch wereldbeeld (en dito songteksten) kreeg Therapy? de reputatie van “één van de meest eigenwijze, compromisloze, creatieve en onafhankelijke bands van zijn generatie”.

Disquiet, studio album nummer 14 alweer, is een regelrecht verlengstuk van die trotse erfenis en toont het Noord-Ierse trio Andy Cairns (zang & gitaar), bassist Michael McKeegan en drummer Neil Cooper in opruiende bloedvorm. Het is enerzijds Therapy?’s meest toegankelijke album van de laatste twintig jaar en tegelijk een herbevestiging van diens diepe respect voor noise, chaos en verwarrend psychodrama.

Die twee totaal verschillende muzikale gezichten – dwarse noiserock en tegelijk potentiële instant hitsingles als Torment, Sorrow, Misery, Strife; Still Hurts; Good News Is No News en Tides – maakt Therapy? juist even uniek als ongrijpbaar. Disquiet eindigt met de intimiderende afsluiter Deathstimate – muzikaal en songtekstueel de apotheose van een verbluffend sterke en verrassende plaat.

Benelux shows 2015 (meer shows volgen)
3 April – Tivoli Vredenburg, Utrecht (NL)
4 April – Paaspop Festival, Schijndel (NL)
5 April – Hedon, Zwolle (NL)
6 April -AB, Brussel (BE)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ