Paceshifters (support act Kensington ) (Heineken Music Hall, 20-02-2015)

Facebookrssmail
paceshifters
Paceshifters

Kensington mag dan misschien door alle media’s bestempeld worden als de grootste rock band van Nederland, maar in hoeverre maken ze eigenlijk nog rock muziek als je ze vergelijkt met een band als bijv. Paceshifters? Van de toppositie qua populariteit zullen ze de mannen Kensington nog niet stoten, maar in het rockgenre stijgen ze toch wel degelijk boven de Utrechtenaren uit. Ach, het gaat immers om de muziek toch? Kensington neemt ervan en regelt daarom niet een maar twee support acts voor hun show in de Heineken Music Hall. First on stage: Paceshifters.

PaceShifters
PaceShifters

“Wat een tering herrie.”, “Wat zing hij nou eigenlijk?”, “Ik versta er niks van!”, “Hoelang moeten we nog wachten?” Allemaal zinnen die uit de monden komen van (jonge) tienermeisjes die blijkbaar het rock genre niet kunnen waarderen. Of zeggen ze dat tegen ieder muziek makend wezen dat tussen hen en Kensington instaat? Wie zal het zeggen? Maar ondanks die verschillende uitspraken was het optreden van Paceshifters zo slecht nog niet. Sterker nog, het was heel erg goed. Ondanks dat het instrumentale soms het vocale overstemde en het inderdaad zo hier en daar wat onverstaanbaar klonk, weet Paceshifters heel goed hoe ze zichzelf op de kaart moet zetten. Door simpel weg alles te geven wat ze hebben.

Het is dan ook lastig voor een band om steeds bij ieder nummer er vol voor te gaan als een groot deel van het publiek afzakt. Maar Paceshifters houdt zich staande en wint door hun krachtige, live nummers steeds meer harten.

PaceShifters
PaceShifters

‘I’ll Get By’ is de opener van hun krachtig geselecteerde set. Een zeven minuut durende track van hun laatste album ‘Breach’. Een krachtige rockbeuker die goed is om het publiek al klaar te stomen voor een avond zingen en schreeuwen. Meer harde nummers van het album volgen, o.a. ‘Drone’, dat toch wel het bekendste nummer van de band is, maar het publiek wil nog steeds niet mee. De mannen doen wat ze kunnen. Vocaal en instrumentaal klinkt het goed aan alle kanten. Het publiek was duidelijk niet klaar voor het rockgehalte van de band. Ondanks dat dat eigenlijk wel het genre van de avond zou moeten zijn.

Het publiek was misschien niet klaar voor, maar Paceshifters was dat wel. Ze weten hoe ze een live performance moet neerzetten. Als ze die stijgende lijn kan doorzetten waarin de band zich nu bevindt, duurt het niet veel jaren meer voordat de band zelf de headliner is van een show in de Heineken Music Hall.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ