Red Vultures brengt vandaag zijn nieuwe single ‘Slave’ uit

Facebookrssmail

Vandaag verschijnt de kersverse single ‘Slave’ van de Nederlands-Belgische ‘badass rock’-band Red Vultures (met muzikanten van Within Temptation, My Favorite Scar, Vals Licht, Kingfisher Sky en The Unforgiven) op iTunes. Frontman Tony de Bruijn: “Het kiezen van de eerste single is normaliter altijd erg lastig omdat ieder bandlid zijn eigen favoriete nummer heeft. Gek genoeg was dat bij Slave juist niet het geval. De consensus – ook van mensen buiten de band – was dusdanig groot dat we het nummer meteen tot onze eerste officiële single hebben getorpedeerd. ‘Slave’ is representatief voor onze ‘badass rock’stijl: energieke pure rock recht uit het hart.”

‘Slave’ staat op het debuutalbum Damn Pretty dat op donderdag 26 maart uitkomt via het eigen label van de band, Selfie Records. Red Vultures presenteert de debuut-cd op vrijdag 27 maart in 013 Tilburg.

Red Vultures is op de klassieke manier ontstaan, zonder een vooropgezet plan. Gewoon een paar maten die vrijblijvend met elkaar gingen jammen om stoom af te blazen. Na een aanloop van drie jaar hebben de vijf rockmotherf*ckers hun muzikale draai gevonden met Damn Pretty. Branie? Jazeker. Bravoure? Check. Immers: deze loud from the south-band blaakt van zelfvertrouwen. Maar wees gerust. “De albumtitel gaat gepaard met een zelfrelativerende knipoog”, aldus bassist Patrick de Kok: “We draaien allemaal al een poos mee in de muziek. We zijn wél nog steeds enorm gretig, als pubers die net hun allereerste band hebben opgericht met het doel de wereld te veroveren. Tegelijkertijd zijn we muzikaal oud en wijs genoeg om de realiteit niet uit het oog te verliezen.”

Red Vultures live & (bad)ass kicking (meer shows volgen)
26 maart Sounds, Tilburg – akoestische instore
27 maart 013, Tilburg – RELEASEPARTY
14 mei Nollie Dollie, Diessen
24 mei Kastanjerock, Goirle
7 augustus Cityrock, Leeuwarden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ