Venom en Hatebreed laatste namen voor FortaRock

Facebookrssmail

De legendarische Amerikaanse bands Venom en Hatebreed zijn toegevoegd aan de programmering van FortaRock 2015. Daarmee is de line-up compleet. Eerder werden Slipknot, Lamb of God, Epica, Papa Roach, Parkway Drive, Godsmack, Converge, Exodus, Clutch, Red Fang, Dying Fetus, Flotsam and Jetsam, Sylosis, Leprous, Enforcer en King 810 bekend gemaakt. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 juni in het Nijmeegse Goffertpark.
fortarock

De bakermat van de black metal, de scheppers van de thrash, speed en power metal, duivels- aanbidders van het eerste uur en de ultieme rock ‘n’ roll band van het universum. We hebben het natuurlijk over Venom! We zijn uitermate vereerd dat de legendarische band na 19 (!) jaar afwezigheid op de Nederlandse festivalweides naar Nijmegen komt voor een festivaloptreden. Het heilige vuur is nog steeds aanwezig en de band veegt de vloer aan met vele wannabe metalbands van tegenwoordig, getuige ook het nieuwe loodzware album ‘From The Very Depths’. Verwacht de nodige nummers van deze plaat, maar uiteraard ook de nodige classics. It’s time to crank up the amps for black metal, lay down your soul to the god’s rock ’n’ roll!

Hatebreed behoeft weinig introductie: al bijna twintig jaar maken de metalcoregiganten goede sier met een agressieve, doch pakkende mix van hardcore en metal. Hatebreed werd in 1994 in New Haven, Connecticut opgericht door zanger Jamey Jasta. De band is beïnvloed door oldschool-hardcorebands als Madball, Biohazard en Cro-Mags. De compacte songs herbergen het beste van de hardcore geïnjecteerd met monsterlijke, razende metalriffs. De band tourt onafgebroken over de gehele aardkloot en weet in de tussentijd ook nog eens om de paar jaar albums uit te brengen. Het debuut ‘Satisfaction is the Death of Desire’ ‘Perseverance’ en ‘Rise of Brutality’ zijn klassiekers in het genre. De Goffert zal op zijn kop staan wanneer nummers als ‘Destroy Everything’, ‘Defeatist’ en ‘Become the Fuse’ het veld ingeslingerd worden.

Definitieve line-up FortaRock 2015: Met Slipknot, Lamb of God, Epica, Venom, Hatebreed, Parkway Drive, Papa Roach, Converge, Exodus, Clutch, Red Fang, Flotsam and Jetsam, Dying Fetus, Leprous, Sylosis, Enforcer en King 810

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ