3 dagen festival: Alcatraz en de onrust groeit in Kortrijk

Facebookrssmail

Hardrock- en metalfestival Alcatraz gaat augustus 2017 voor een driedaagse. Het doel is te klimmen naar 25.000 bezoekers, daar waar het festival het afgelopen jaar nog most doen met 15.000 bezoekers. Het hardrock- en metalfestival houdt voor het 10-jarig bestaan van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus 2017 een driedaagse aan sportcampus Lange Munte.

14054573_950595198420660_4241987916102710357_o

De grens van het toelaatbare is bereikt

Met de bekendmaking van de uitbreiding van Alcatraz groeide ook de onrust in Kortrijk. “De grens van het toelaatbare is bereikt”, zo stelde het stadsbestuur twee weken geleden in een lokale krant. De bewoners lieten weten dat ze zich van eind april tot eind september “gegijzeld voelen” door de vele evenementen in Hoog Kortrijk. Buurtbewoners en het stadsbestuur zijn verrast door de bekendmaking en het stadsbestuur hield ondertussen al een telefonisch overleg met de organisatoren. Overigens is niet iedereen teleurgesteld omtrent de uitbreiding van het festival, de horeca en vooral de hotels in Kortrijk spinnen garen getuige de door gevoerde prijsstijging van een hotelkamer gedurende het evenement.

Alcatraz belooft strengere regels

De organisatie belooft de door de stad opgelegde tot in de details na te leven. Zo wordt er strenger toegezien op het parkeer gedrag van de bezoekers en zullen er boetes volgen voor hen die daar parkeren waar is toegestaan. Ook zal de geluidsnorm van 105 decibel worden nageleefd. De organisatie mikt op 5000 bezoekers op de vrijdagavond. Er zullen vier tot vijf bands vanaf 18 uur spelen in een tent, aldus mede-organisator Filip Nollet. Met de uitbreiding van een dag is ook nagenoeg zeker geworden dat de 10de editie Alcatraz er een zal zijn met twee podia. Naast het hoofdpodium komt er een tweede podium in een tent.

Tot op heden zijn er nog geen namen bekend gemaakt, houdt RockMuZine in de gaten voor updates.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ