Voltage- Travelin’ men

Facebookrssmail

voltage albumDe Eindhovense band Voltage begint in 2011 als coverband en hebben zich laten beïnvloeden door Status Quo, AC/DC, ZZ top en Stevie Ray Vaughan. Twee jaar lang doen ze op deze manier veel podiumervaring op en brachten eerder twee EP’s uit maar nu is het tijd om hun debuutalbum ‘Travelin’ Men’ uit te brengen.

Het ritme van de titelsong ‘Travelin’ man’ lijkt op het bekende Status Quo ritme, Voltage geeft dit ritme wel een heel eigen sound. Hoewel de tekst duidelijk gezongen is, kijk ik toch in het tekstboekje. Ik zie dat ik ‘op reis’ moet door het tekstboekje. Want de volgorde van de songteksten staat door elkaar. Al snel heb ik door hoe deze ‘reisgids’ in elkaar zit. En blader ik zo bij ieder nummer naar de juiste songtekst toe. Het valt mij op dat de stijl van het artwork van cd en het tekstboekje één geheel vormen.

‘River’ heeft een rustig intro met akoestisch gitaar. De zang komt mooi uit in dit laid back tempo. Het nummer blijft laid back. Een decrescendo leidt haar het einde van dit nummer. ‘Got your rockin’ en ‘Get over it!’ hebben beiden meer pit. Gezongen met een wat rauwe sound. De AC/DC invloeden komen hier naar boven. Maar ook nu houden de mannen een eigen sound.

‘Motherfucker Jones’ is vrij rustig en weer valt de mooie kleur van de stem op. De tekst is na een paar keer luisteren voor een groot deel mee te zingen. Zonder dat dit nummer van clichés aan elkaar hangt. Het enige nummer wat mij wat tegen staat is ‘She’s My Baby’. Ik vind deze rock te ouderwets, te saai. En na paar keer luisteren spoel ik dit nummer liever door.

Het reizen en het onderweg zijn loopt als rode draad door dit album en tijdens hun reis heeft Voltage laten horen dat ze van alles in huis hebben. Mooie grooves op de bas, pakkende dynamiek op de drum en natuurlijk ook goede gitaarlijnen. De backing vocals vormen een leuke toevoeging. Voltage zal live zeker goed klinken. Met deze rock zullen deze mannen binnen de kortste keren een goede sfeer neer zetten. De release party vindt plaats op 18 april a.s. bij poppodium Nirwana in Lierop. En volgens mij gaat het dak er dan af. (7/10) (Def Hank Inc. label)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ