No Warning – Torture Culture

Facebookrssmail

No Warning is een Canadese hardcore punk band ontstaan in 1998, oorspronkelijk onder de naam As We Once Were, maar na twee demo’s veranderde de naam. In 2001 verscheen de gelijknamige debuutplaat en een jaar later de opvolger ‘Ill Blood’. Ne het verschijnen van het derde album ‘Suffer, Survive’, dat overigens een stuk melodieuzer is dan de voorgangers, stopte de band in 2005. Het duurde tot 2013 tot dat er een reünie kwam en deze reünie resulteert in een album, ‘Torture Culture’, dat op 13 oktober verschijnt via eOne / Last Gang / SPV.

No Warning trapt af met het nummer ‘Headless’ en het mag geen verrassing zijn dat dit nummer voortborduurt op het laatste album. Sterke metal riffs op een basis van een hardcore sound, afwisselend lekker up-tempo en agressief en daarnaast subtieler en temporiserende stukken. Het nummer ‘In The City’ is wat meer metal georiënteerd, de rauwe en agressieve vocalen van Ben Cook brengen toch die hardcore vibe in het verder vet groovende nummer.

No Warning grossiert in sterke composities, of het nu meer metal geïnspireerde nummers als ‘Unreality’ en het meer rockende ‘Hell Realm ‘ of nummers met een hardcore punk sound als bijvoorbeeld ‘Beyond The Law’ en het lekkere ‘Like A Rebel’. Is dan alles geweldig? Zeker niet, een nummer als ‘Sanctuary’ hoort niet op dit album. Het nummer is een semi-ballad met stevig rockende stukken en wat irriterende vocalen. Gelukkig is ‘Sanctuary’ de enige echte misstap op dit album en worden we weer blijk van de rockers ‘Animal’ en ‘No Influence’ voordat No Warning afsluit met het lekkere up-tempo titelnummer ‘Torture Culture’.

We hebben er even op moeten wachten maar No Warning heeft met ‘Torture Culture’ een lekker divers album gebracht. Nummers met sterke metal invloeden maar ook de “oude” hardcore punk sound is terug te horen. Wie de band live wil zien moet snel zijn want op 4 november staat No Warning op het bijna uitverkochte The Sound Of Revolution festival in het Klokgebouw te Eindhoven.

(80/100, eOne / Last Gang / SPV)

Tracklist:
1. Headless – 3:52
2. In The City – 3:12
3. Unreality – 2:47
4. Beyond The Law – 3:11
5. Total Surrender – 2:45
6. Hell Realm – 4:48
7. Like A Rebel – 2:31
8. Alleys Of My Mind – 3:20
9. Sanctuary – 4:42
10. Animal – 2:28
11. No Influence (From The Outside World) – 4:15
12. Torture Culture – 3:03

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ