Nieuwe single en clip Smashing Pumpkins

Facebookrssmail

Vanaf deze week is de nieuwe single van Smashing Pumpkins uit in Nederland. De track ‘Drum + Fife’ is afkomstig van het album ‘Monuments To An Elegy’ dat op 9 december vorig jaar uitkwam via Martha’s Music/BMG. De video voor ‘Drum + Fife’ gaat over de verwoestingen van oorlog. Regisseurs Ahlander + Antiga (die eerder werkten met o.a. Kanye West, Pharell Williams en Madonna): “We wilden een poetische clip maken die tegelijkertijd een zeer directe verklaring is over oorlog en andere conflictsituaties, en hoe wij daar van jongs af aan al aan gewend raken.” Bekijk de clip hier.

Smashing Pumpkins-frontman Billy Corgan is in zijn nopjes met het resultaat: “Ik vroeg de regisseurs om, zij het via een allegorische vertelling, te laten zien wat soldaten die terugkeren uit een oorlogsgebied moeten doormaken, en ik vind dat dat heel goed gelukt is. Ik ben ontzettend trots op de boodschap die we hiermee de wereld insturen, namelijk dat we ons nauw betrokken voelen bij wat er gebeurt met de mensen die deze pijn voelen.”

Op 2 april speelden Smashing Pumpkins ‘Drum + Fife’ live bij The Tonight Show starring Jimmy Fallon. Billy Corgan en Jeff Schroeder werden voor deze gelegenheid geflankeerd door Mark Stoermer (The Killers) en Brad Wilk (Rage Against The Machine).

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ