Evanescence lanceert binnenkort ‘The Bitter Truth’

Facebookrssmail

De Amerikaanse rockband Evanescence bestaat ruim 25 jaar. Ze wonnen twee GRAMMY-Awards en verkochten wereldwijd meer dan 23 miljoen albums. Het nieuwe album met de titel ‘The Bitter Truth’ wordt 26 maart gelanceerd. Op dit 5e studio-album (dat via Sony Music uitkomt) staan 12 nummers. Er zijn al een paar singles uitgebracht, waaronder ‘Yeah Right’. Deze heeft op You Tube al meer dan 1 miljoen views. Alles bij elkaar heeft de band op You Tube al ruim 2 miljard(!) views.

Synthesis en The Bitter Truth

Fans kijken al een hele tijd uit naar ‘The Bitter Truth’, want het is alweer tien jaar geleden dat er een album werd uitgebracht met nieuwe nummers, dit was ‘Evanescence’. Hierna  verscheen ‘Synthesis’ (2017). Hierop stonden maar twee nieuwe nummers. De overige nummers waren orkestrale versies van oudere nummers ‘Synthesis’ kreeg heel terecht lovende recensies. Want de oudere nummers hadden een prachtige, soms licht klassieke, metamorfose ondergaan.  De verwachtingen voor ‘The Bitter Truth’ zijn om verschillende redeneren hoog gespannen. Evanescence is trouw gebleven aan hun kenmerkende epische geluid, de singles die zijn uitgekomen vallen dus goed in de smaak bij de fans. Dat komt niet alleen door de goede tracks, maar ook omdat ‘The Bitter Truth’  geproduceerd is door Nick Raskulinecz (onder andere Foo Fighters en Rush).

Use my voice

‘Use my voice’ is een  fantastisch opgebouwd nummer en heeft een mooie tekst. Zangeres Amy Lee zegt over hierover: “Iedereen verdient het om gehoord te worden”. Amy’s grote inspiratiebron is haar oma. Daarnaast wordt ze door allerlei mensen geïnspireerd, waaronder vrouwen die zich staande houden in moeilijke situaties. Ze vindt het een grote eer als zij een inspiratiebron is voor anderen. Een poosje geleden stond Hollywood in het teken van de MeToo beweging. Tot nu toe is het vanuit de muziekindustrie vrij stil gebleven, maar hoe lang nog? Amy hoopt dat ze vrouwen de moed en kracht geeft om, als dat nodig is, ermee naar buiten te komen.

Within Temptation en Evanescence

Sommige teksten zijn persoonlijk, ze vormden als het ware een therapie sessie voor Amy. Als je eenmaal dicht bij je gevoel bent gekomen, is het niet zo moeilijk om in grote lijnen een persoonlijke tekst te schrijven. Maar het is, aldus Amy, wel moeilijk om precies de juiste woorden te vinden, en deze met de juiste emotie te zingen. Ze probeert om uit een slechte situatie of gebeurtenis iets goed te halen. Natuurlijk had de Covid pandemie invloed op het album, er is meer passie en meer diepgang in de nummers gekomen. Bovendien werd door Covid de Europese tour van vorig jaar uitgesteld, deze is verplaatst naar september dit jaar. Dit is een co-headline tour met Within Temptation, met natuurlijk ‘onze’ Sharon den Adel als frontvrouw. Tijdens deze tour, met de naam World’s Collide Tour’, zullen deze twee powervrouwen samen op het podium staan. Natuurlijk zijn er ook optredens in Nederland gepland. Maar daar moeten we nog een half jaar op wachten. Gelukkig komt ‘The Bitter Truth’ bijna uit, je kunt nog een pre-order plaatsen. Hier volgt met ‘Use My Voice’ alvast een voorproefje.

Tracklist

1. Artifact/The Turn

2. Broken Pieces Shine

3. The Game Is Over

4. Yeah Right

5. Feeding The Dark

6. Wasted On You

7. Better Without You

8. Use  My Voice

9. Take Cover

10. Far From Heaven

11. Part Of Me

12. Blind Belief

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ