Komende zaterdag, het Tongeren Metal Fest

Facebookrssmail

Volgende week is het zover. Tongeren Metal Fest vindt plaats op zaterdag 2 mei 2015 in cultuurcentrum de Velinx in het Belgische Tongeren. Enslaved, Schirenc Plays Pungent Stench, Bölzer, Bodyfarm, Insanity Reigns Supreme en Disinterred zullen er hun opwachting maken.

tongeren metal festMet Enslaved en Schirenc Plays Pungent Stench heeft het festival alvast twee klappers van formaat binnengehaald. Het Noorse progressieve black metal kwintet Enslaved komt haar nieuwe plaat exclusief presenteren in Tongeren. Martin Schirenc, vergezeld door zijn partners in crime, zal dan weer alle originele Pungent Stench klassiekers brengen, onder de naam Schirenc Plays Pungent Stench. Viva La Muerte!

Het sterk opkomende Zwitserse death/black metal duo Bölzer maakte de vorige jaren met de twee EP’s ‘Aura’ en ‘Soma’ grote indruk. Ze konden dan ook niet ontbreken op onze affiche.

Met de jonge Nederlandse deathmetal-band Bodyfarm wordt er opnieuw bijzondere aandacht geschonken aan opkomend talent. De local heroes Insanity Reigns Supreme en Disinterred zullen de avond snoeihard op gang trekken.

Vorig jaar vond de succesvolle eerste editie van het Tongeren Metal Fest plaats met namen als Asphyx, Angel Witch en Herder. Tongeren Metal Fest is de opvolger van het jaarlijkse ‘Metaal Paaskabaal’ festival waar eerder Hail Of Bullets, Ostrogoth, Gama Bomb, Paul Di’Anno en vele anderen hun opwachting hebben gemaakt. Het artwork van dit nieuwe festival, een design van Dries Gaerdelen, werd geïnspireerd door de legende van Ambiorix en toont het festival haar macabere mascotte.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ