Godsized – Heavy Lies The Crown

Facebookrssmail

godsizedSoms heb je van die platen waar je moeilijk iets over kunt zeggen. Heavy Lies The Crown, het tweede album van het Britse Godsized, is zo’n plaat. Niet dat het een slechte plaat is, de hardrock met een metalen randje op deze schijf is van hoge kwaliteit. Het klinkt alleen allemaal erg herkenbaar.

De band noemt onder andere Black Label Society en Alter Bridge als invloeden, en dat is duidelijk terug te horen in de muziek. De riffs van bijvoorbeeld opener ‘Welcome to Hell’ en ‘Pay Your Dept’ hadden zo door Zakk Wylde geschreven kunnen zijn. Echter, vooral de naam Alter Bridge schiet vaak voorbij wanneer je naar dit album luistert. Dat heeft vooral te maken met zanger/gitarist Glen Korner, die zich duidelijk heeft laten beïnvloeden door de melodieuze zang van Myles Kennedy. Luister maar eens naar het mooie ‘Fade’. Korner kleurt vocaal jammer genoeg zo braaf binnen de lijntjes, dat het op een gegeven moment toch wel gaat vervelen.

Ook muzikaal blijft het aardig in het straatje van eerdergenoemde bands. Stevige hardrock met hier en daar wat metal. Dat de mannen hun instrumenten beheersen staat vast. Bassist Gavin Kerrigan en drummer Dan Kavanagh leggen een strakke, heavy basis waar gitarist Chris Charles gierende en brullende solo’s overheen weet te leggen. Godsized weet hoe ze hoge snelheden moeten halen, maar weten dit mooi af te wisselen met melodieuze stukken, zoals in het loodzware ‘Out Of Fear’.

Vooral in Groot Brittannië is men erg lovend over deze band, en vooral live schijnen de mannen zeer de moeite waard te zijn. Op plaat weten ze echter niet echt te overtuigen. Daar zijn de songs net iets te braaf voor. De mensen die hun rock rauw en smerig willen, kunnen dit album overslaan. Ben je echter niet vies van gepolijste hardrock met een beetje radio potentie, dan kun je Heavy Lies The Crown rustig aanschaffen. (7/10) (Metalville)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ