Rocklegende Status Quo in november naar 013

Facebookrssmail

Status Quo komt in november terug naar Nederland. De legendarische Britse band rond zanger/gitarist Francis Rossi en gitarist Rick Parfitt speelt op donderdag 26 november een exclusieve show in de vernieuwde zaal van 013.

Status quoWeinig rockbands kunnen terugkijken op zo’n ontzettend lange carrière. Nog minder groepen op een loopbaan met zoveel succes. Status Quo, opgericht in de jaren zestig van de vorige eeuw. De band gaat dus al zes decennia mee en heeft iedere hype overleefd. De heren hebben inmiddels respectabele leeftijden bereikt, toch is hun pensioen nog niet in zicht. Liveoptredens vlammen namelijk nog als vanouds. Ook de zalen zijn doorgaans uitverkocht.

Hitmachine Status Quo

In eerste instantie tapt de groep uit een psychedelisch vaatje (wat in ‘Pictures Of Matchstick Men’ direct een tijdloze kraker oplevert). Vanaf de jaren zeventig richten de heren zich op rechttoe, rechtaan rock met flinke boogie-invloeden. De hits volgen elkaar in rap tempo op. ‘Whatever You Want’, ‘Roll Over Lay Down’ en ‘Caroline’ zijn slechts een handvol voorbeelden van de tientallen hits die de groep in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten scoort.

De afgelopen jaren wisselde Status Quo soms van bandlid, maar echt gestopt zijn ze al die tijd nooit. Met zanger/gitarist Francis Rossi en gitarist Rick Parfitt als kloppend hart, blijft de groep op het podium nog altijd ijzersterk. Ook in Nederland is de populariteit van Status Quo nog steeds ongekend. In november komen ze dan ook terug naar ons land. En vast om die tijdloze rockklassiekers exclusief in de vernieuwde zaal van 013 ten gehore te brengen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ