Bohemian Rhapsody oorspronkelijk een slaapliedje?

Facebookrssmail

queen bohemian rhapsody COM

De wereldhit ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen wordt door velen vaak gezien als het beste nummer ooit uitgebracht. Jaar na jaar staat het nummer bovenaan de diverse top 1000 hitlijsten. Het had echter niet veel gescheeld of het nummer was niet als ‘Bohemian Rhapsody’ op plaat gekomen, zo schrijft Maxazine.nl, maar met een iets slaapverwekkender titel.

Op een zolder bij de broer van een medewerker van EMI, destijds de platenmaatschappij van Queen, is dit weekend een “advance copy” gevonden van de 7″ van ‘Bohemian Rhapsody’. De datum van de persing is 22 oktober 1975: negen dagen vóór de single officieel in de winkels kwam te liggen. Op zich is een testpersing van de hit al een juweeltje voor de fans, maar het grote geheim dat onthuld werd is nog vele malen groter. Op de testversie staat de titel van het nummer geschreven als ‘Bohemien Lullaby’! Dit betekent dat het nummer pas in de laatste dagen vóór de release haar definitieve naam heeft gekregen.

Ook werpt het een nieuw licht op het nummer, dat door velen wordt gezien als beste nummer ooit. De mensen die het nummer echter niet meer kunnen luchten lijken nu echter gelijk te krijgen, want door het nummer oorspronkelijk als slaapliedje te betitelen lijkt het er op dat de band het zelf een slaapverwekkend nummer vond.

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ