Rockacademie en Rock City Institute samen op PopEi-podium

Facebookrssmail
Shoulders of Giants, foto (c) Dion de Jong
Shoulders of Giants, foto (c) Dion de Jong

Nog nooit eerder speelden er bands van het Rock City Institute in Eindhoven én van de Rockacademie in Tilburg op het podium van PopEi. Daar komt 4 juni verandering in tijdens MEATS. Studenten van de Fontys Rockacademie in Tilburg organiseren in 2015 een reeks concertavonden waarbij acts van de Rockacademie ‘op bezoek’ gaan in de steden van andere grote popopleidingen in het land. Op 4 juni spelen in PopEi vanuit de Rockacademie Nick Pilmeyer en Shoulders of Giants en vanuit Rock City Institute MIST en Annie’s Got a Gun. Zaal open: 18.30 uur. Entree: gratis.

Het doel van de concertavonden: ontmoeten, netwerken, wederzijds inspireren en elkaar ontdekken. Met een lichte knipoog naar de concurrentie tussen twee opleidingen en de trots op de eigen acts: laten zien wat voor vlees zij in de kuip hebben. De avonden zijn openbaar, zodat ook het lokale muziekpubliek de tofste acts uit eigen stad en uit Tilburg kan ontdekken.

Nick Pilmeyer is onlangs begonnen met het schrijven van Nederlandstalige popsongs met invloeden uit blues, ska en rock. Eerlijke teksten staan voorop, alsmede een sound die enigszins teruggrijpt naar het verleden, maar ook uitkijkt naar de toekomst. Hoe Shoulders of Giants klinkt? Neem de kracht en het vuige van de rock- en grungebands uit de jaren negentig, voeg daar een flinke dosis lef en een moderne, eigen sound aan toe. Ze zoeken naar de kern van een goede rocksong, zoeken vervolgens de randjes op en blijven altijd buiten de lijntjes kleuren. MIST wordt geïnspireerd door de sferische wereld en muziek van Pink Floyd en The Alan Parsons Project. De bandleden tonen door middel van veel afwisselingen en dynamiek hun emotie. Annie’s Got a Gun is een alternatieve rock band met invloeden uitlopend van metalcore tot R&B. Annie’s Got a Gun combineert ruige gitaar riffs met melodische vocals en groovy drums.

De acts spelen op deze avonden allemaal een korte showcase van hun beste materiaal. Daarnaast is er veel ruimte voor samenwerking: muzikanten doen gastoptredens in bands van de andere opleiding, door een enkeling wordt zelfs samen geschreven en ook is er na de showcases ruimte om met elkaar te jammen. Op die manier hopen de Rockacademie studenten dat er een basis voor inspirerende en blijvende contacten ontstaat, waarbij de talentvolle acts van alle opleidingen ook buiten de muziekscène van hun eigen stad gehoord en gekend worden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ