EP presentatie The Heat 19 juni in Luxor Arnhem

Facebookrssmail

De Gelderse belofte The Heat staat voor gierende eigentijdse, vette zompige blues gemengd met psychelische garagerock, geïnspireerd door het beste van de eind jaren 60 tot begin 70 maar met lekkere eigen smoel en geluid. The-Heat-persfoto-1-300x200

De band, die bestaat uit Stefan Tim vocalen/harmonica/ orgel, Tijn Jongedijk Gitaar/backing vocalen, Ruben Enklaar op bas en Wouter Voogsgeerd drums,  heeft sinds hun oprichting in 2011 al eerder een ep uitgebracht die werd opgenomen onder leiding van Maarten Rischen (Shaking Godspeed) en mix-meester Rutger Drenth en is te beluisteren op: http://theheat1.bandcamp.com/. De band  heeft daarna een sterke, explosieve live reputatie opgebouwd .

De tweede schijf , ‘Matatoro’ wordt door het platenlabel Kroese Records van de Gelderse muziekwinkel Kroese op de markt gebracht.  Deze zal vrijdag 19 juni officieel aan het publiek worden gepresenteerd tijdens de ep- release in Luxor Live in geboortestad Arnhem.  De ep bevat vijf  eigen nummers en is, geheel analoog, opgenomen in de studio van Pablo van de Poel van Dewolff.  De plaat komt uit  op 10″ rood vinyl. Kunstenaar Paco Kamil maakte de houtsnede voor de fraaie hoes die door de band zelf gedrukt wordt.

De heren bandleden richtten daarnaast in 2014 hun eigen oefenruimtecomplex in Arnhem op, genaamd Hospitium. Met vier ruime oefenruimtes, een dakterras, en een keuken hebben al 15 bands hier een muzikaal onderdak gevonden. Bezige, initiatiefrijke  heren dus die ongetwijfeld het dak van Luxor Live er af zullen spelen zoals al eerder menig dak verloren ging.

Meer info en kaarten:  http://www.luxorlive.nl/agenda/

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ