Orange Outlaw heeft hun debuutalbum gereed

Facebookrssmail

Het Nederlandse Orange Outlaw, in 2011 opgericht door Jeffrey Bryan Rijnsburger (bas) en Dirkjan de Wit (gitaar), heeft hun debuutalbum eindelijk gereed. In hun passie en liefde voor harde muziek misten ze een band die een nieuwe brug slaat tussen gitaargeweld en melodieën die je raken. Daarnaast mocht de klassieke integriteit van de hardrock niet verlochend worden. Met deze visie wordt in 2012 de line-up van de band definitief wanneer Sven Cornelissen (zang en gitaar) en Mark van Grieken (drums) zich bij Orange Outlaw voegen.

Orange OutlawIn deze bezetting is het tijd om muziek vast te leggen. De demo ‘First Shot’ was hiervan het resultaat. Ook werd in 20013 een videoclip gemaakt voor het nummer ‘Getting Paranoid’.

Hierna wordt er opgetreden en aan nieuwe songs gewerkt. Dit leidt tot een uitgebreide setlist en een sound die staat als een huis, zegt de band. Een goede basis voor het debuutalbum ‘Desert Wolf’ dat is opgenomen in de thuisstudio. Het mixen en masteren is gedaan bij Fascination Street Studios. Het album wordt uitgebracht op het indie label ‘The White Label’.

Orange Outlaw zegt hardrock te maken met pakkende riffs, melodische zanglijnen, genadeloze gitaarsolo’s, ijzersterke baslijnen en zware diepe drums. Denk met invloeden aan Guns n’Roses, Van Halen, Alterbridge, Tremonti samen gesmolten met NWOBHM en extremere metal.

Ondanks dat de release party voor het najaar is gepland wordt het album eerder uitgebracht. De digitale versie is al vanaf 4 juli te koop. De cd vanaf 20 juli en de vinyl versie vanaf augustus.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ