BoySetsFire komt met zesde album

Facebookrssmail
BoySetsFire
Foto (c) David Warren Norbut

Op 25 september brengt BoySetsFire hun zesde album uit via het eigen End Hits Records. Het album is zelfgetiteld en markeert een verschuiving in thematiek. Waar de band in het verleden vaak ageerde tegen de heersende orde en vooral de misstanden in het kapitalistische systeem, focust de band zich op Boysetsfire op het overkomen van al deze problemen. De eerste song van het album, Cuttin Room Floor, is vandaag gereleased via de facebook pagina van één van hun grootste fans.

Zanger Nathan Gray over het album: „In albums past, we’ve talked a lot about all the terrible things going on in this world, and this time, we’ve focused a lot on sort of overcoming all of that. It’s a much more positive vibe. Musically, there are some incredible, huge sounds on this album. It’s very much us.”

BoySetsFire is niet zomaar een post-hardcore band, en de fans van BoySetsFire zijn niet zomaar fans. De band is misschien wel het beste voorbeeld van hoe een omcompromisbare heartcore sound en een onbedwingbare wil de massa in beweging kan zetten, zowel vóór het podium als op de barricade. Opgericht in 1994, heeft de band een turbulent verleden achter zich. Met grote successen rondom het millennium en hardcore-definiërende albums als After The Eulogy en Tomorrow Come Today wist de band de sound van een heel genre te bepalen. Na een onvruchtbaar huwelijk tussen BSF en een major label, was de band vijf jaar geleden zo goed als dood. Een reünie in 2013 blies nieuw leven in BoySetsFire en bracht ze terug naar de DIY mentaliteit uit hun begintijd. Met het album While A Nation Sleeps op het eigen label End Hits Records vond de band weer een hernieuwde drijfveer.

Met de release van het aanstaande album en Europese tour schopt BoySetsFire weer tegen de heilige huisjes van de muziekindustrie aan en bewijst dat geloof in eigen kunnen en een onverwoestbare band met de fans alles is.

Europese tour BoySetsFire (met Silverstein en Great Collapse)

2-10 – Amsterdam (NL) – Melkweg
4-10 – Hasselt (BE) – Muziekdroom

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ