Noiserock trio Die Nerven komt met nieuw album ‘Out’

Facebookrssmail

Die Nerven is een Duitstalig Postpunk/Noiserock trio met een hang naar melancholie en nihilisme. Deze jonge band die opgericht is in 2010 in Esslingen, vlakbij Stuttgart, had al diverse singles, EP’s en digitale albums uitgebracht voordat ze hun eerste volledige fysieke album, ‘Fluidum’, uitbrachten via This Charming Man Records. De opvolger van ‘Fun’ uit 2014 was volgens sommigen een van de beste en meest relevante Duitstalige albums van dit decennium. Het album stond in bijna alle jaarlijstjes van 2014 in Duitsland. Ook buiten Duitsland maakte de band indruk, o.a. tijdens festivals zoals Roskilde en Eurosonic.

Op het nieuwe album ‘Out’ zijn invloeden te horen van Bauhaus, Mission Of Burma, Wipers, Swans, Sonic Youth en Mudhoney. John Bramwell van I Am Kloot zegt over Die Nerven: “The best thing I’ve seen since The Pixies opened for My Bloody valentine on their first tour in Britain.” Begin september zal de band optreden tijdens Into The Great Wide Open.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ