Biffy Clyro kondigt nieuwe datum AFAS Live aan

Facebookrssmail
Foto (c) Sander van den Berg

Alternative rockband Biffy Clyro komt in het kader van de Europese ‘A Celebration Of Endings’-Tour naar AFAS Live. Op vrijdag 22 oktober 2021 staan de Schotten in de Amsterdamse popzaal. Dit is de vervangende datum van het eerder aangekondigde concert op 5 november 2020. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus heeft de band besloten de eerder aangekondigde Europese tournee door te schuiven naar 2021.

Biffy Clyro brengt op vrijdag 14 augustus het nieuwe album ‘A Celebration of Endings’ uit. Eerder dit jaar verschenen al de singles ‘Instant History’, ‘End Of’ en ‘Tiny Indoor Fireworks’ die van dit achtste studioalbum afkomstig zijn. Twee weken geleden bracht de band de nieuwste single ‘Weird Leisure’ uit: een old school Biffy Clyro rocknummer vol krachtige gitaren en drums.

Biffy Clyro uit het Schotse Kilmarnock staat bekend om hun alternatieve, experimentele rocksound met een melodische mix van gitaar, basgitaar en drums. De band, onder leiding van frontman Simon Neil, brak in 2009 door met het vijfde studioalbum ‘Only Revolutions’ met daarop de hit ‘Many of Horror’. Daarop volgden de platen ‘Ellipsis’ uit 2016 en ‘Opposites’ uit 2013, die beide direct de nummer 1 positie in Britse Official Album Charts behaalden.

In 2017 stond Biffy Clyro nog in het voorprogramma van Guns N’ Roses in het Goffertpark. De band was eind 2018 voor het laatst te zien in Nederland tijdens MTV Unplugged met een akoestische sessie in Paradiso.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ