Joe Satriani naar De Oosterpoort

Facebookrssmail
Joe Satriani
Foto (c) Rob Sneltjes

Joe Satriani is één van de grootste gitaarvirtuozen ter wereld. Hij speelde met o.a. Mick Jagger en Deep Purple, verkocht ruim tien miljoen platen en werd maar liefst vijftien keer genomineerd voor een Grammy Award. In 2013 speelde Satriani de Grote Zaal van De Oosterpoort in Groningen al plat en nu komt hij dit weer over doen! Op 28 september zal de virtuoos in De Oosterpoort optreden.

Joe Satriani is geïnspireerd door helden als Jimi Hendrix Robert Fripp van King Crimson. Hij pakte op zijn veertiende zijn gitaar op, (op de dag dat Hendrix overleed, en legde deze nooit meer neer. De technieken en composities van Satriani zijn zeer karakteristiek en Steve Vai, Kirk Hammett (Metallica) en David Bryson (Counting Crows) behoren tot zijn ‘students’. in 1984 bracht hij zijn eerste (korte) album uit, Joe Satriani genaamd. Geheel gefinancierd uit eigen middelen en uitgebracht in eigen beheer probeerde hij voet aan de grond te krijgen in de muziekindustrie. Deze missie mislukte in eerste instantie, maar lukte iets later in de jaren tachtig wanneer de inmiddels veel bekendere Steve Vai zijn oude leermeester veelvuldig in interviews noemde als een van zijn grootste inspiraties.

Door Satriani’s tweede album ‘Surfing with the Alien’ wordt Joe als een van de grondleggers van de virtuoze rockmuziek gezien. Inmiddels heeft de gitarist inmiddels zijn eigen gitaarlijn (de ‘JS’) en richtte hij met Sammy Hagar (ex-Van Halen), Michael Anthony en Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) de supergroep ‘Chickenfoot’ op. Op 24 juli 2015 verscheen zijn vijftiende album ‘Shockwave Supernova’, zijn eerste voor het label Legacy Recordings.

Support: Markus James
Markus James is blueszanger en –gitarist. Hij staat bekend om het mixen van de American style blues met die van de Wassoulou en Sonrai stammen uit Mali. Volgens kenners liggen daar de vroegste roots van de blues . James bracht de Afrikaanse blues in beeld met de documentaire ‘Timbuktoubab’. Zijn meest recente project is het album ‘Head For The Hills’.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ