De legendarische Waterboys komen naar de Effenaar

Facebookrssmail

The waterboysThe Waterboys zullen altijd verbonden blijven aan ‘This Is the Sea’, hun meesterwerk uit 1985. Nummers als ‘The Whole Of the Moon’ en ‘Don’t Bang the Drum’ staan in het collectieve geheugen gegrift. De geschiedenis van the Waterboys is nogal tumultueus. Meer dan 70 muzikanten hebben in de loop van de tijd deel uitgemaakt van de band. Mike Scott, voorman en de enige constante factor in de band zei hierover: “We’ve had more members I believe than any other band in rock history”, alleen The Fall en Santana zouden hier enigszins bij in de buurt komen.

De muzikale stijl van the Waterboys varieerde nogal in de loop van de geschiedenis van de band van “The Big Music” uit haar beginperiode, via Keltische folk van ‘Fisherman’s Blues’ naar de literaire aspiraties van ‘An Appointment with Mr. Yates’.

In 2015 zijn the Waterboys helemaal terug met ‘Modern Blues’. De artistieke pretenties zijn ingeruild voor beschouwing en ironie en dat komt de muziek van the Waterboys zeker ten goede. ‘Modern Blues’ is een prachtig album geworden waarop de sterk verhalende teksten van Scott prachtig samenvloeien met eerlijke blues.

Op 4 oktober kunnen zowel de liefhebbers van de “oude” Waterboys als bluesliefhebbers kennismaken met de hoogtepunten van ‘Modern Blues’ maar zeker ook meezingen met klassiekers als ‘A Girl Called Johnny’ en ‘The Whole Of the Moon’ in de Effenaar.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ