Finse metalband Frozen Factory brengt nieuw album ‘Of Pearls & Perils’ uit

Facebookrssmail

Verweven met Frozen Factory’s kenmerkende gemengde geluid van alt-rock, metal en proggy-elementen, markeert ‘Of Pearls & Perils’ hun tweede volledige album en derde LP/EP-release. De 12 nummers, waaronder hun traditionele korte intro- en outro-tracks, onderzoeken onderwerpen als gelijkheid, het leven, het hiernamaals en de klimaatcrisis. Het geluid kronkelt en draait door een reeks zware en lichte soundscapes die zorgvuldige invloed putten uit klassieke acts zoals Pink Floyd, Alice in Chains, Iron Maiden & Depeche Mode, terwijl ze naar vele anderen knikken.

Het album begint met een stem die is opgenomen door een van onze meest actieve fans, Angela C., die ze nog nooit persoonlijk hebben ontmoet, aangezien ze in het buitenland woont! Haar stem komt ook voor op verschillende andere kleine momenten in de plaat – het is een genot om mensen op te nemen die ons steunen! Twee van haar regels zijn in het Frans, een taal die de band ook op ‘The First Liquidation EP’ had. Stephen koos ervoor om voor deze twee platen wat kleine Franse momenten te gebruiken, omdat de Franse taal een aantal absoluut geweldige zinnen bevat die niet zo goed werken in het Engels. Angela’s opener voor ‘Murder in the Depths’ vertaalt zich als “Alleen een dwaas zou nooit van gedachten veranderen”.

De lyrische thema’s zijn donkere tonen van het album en weerspiegelen de innerlijke worsteling van zanger Stephen Baker met het gedrag van een groot deel van het menselijk ras, waaronder hijzelf.

“Ik kan echt niet begrijpen waarom we zo onzorgvuldig omgaan met onze thuisplaneet en de levende gemeenschappen die ervan afhankelijk zijn. Ik ben verdrietig als ik gewone mensen zie vechten met andere gewone mensen en dan stemmen om macht te geven aan mensen die vastbesloten zijn om gewone mensen te vernietigen. Ik heb het gevoel dat we zo gemakkelijk te beïnvloeden zijn, zo gemakkelijk te misleiden, zo gemakkelijk af te leiden met triviale verschillen.”

“Ik zou graag een veilige wereld zien waar elk soort en levensrespectvol mens de mogelijkheid heeft om hun potentieel te bereiken, ongeacht het soort lichaam dat ze hebben, welke overtuigingen ze volgen of welke levensstijl ze leiden. Onze liedjes zijn meestal een wake-up call, en vaak geschreven om mezelf en iedereen die luistert te pushen, omdat ik me soms lui en inactief voel over dingen die me tot in de kern zouden moeten irriteren. Ik wil meer zijn. Ik wil meer doen om te helpen. Ik wil dat de menselijke beschaving slaagt.”

‘Of Pearls & Perils’ is echter volledig geschreven door bassist Tomi Hassinen en zanger Stephen, maar ze moeten drummer Marianne Heikkinen de eer geven om de nummers volledig te nivelleren met haar immense drumvaardigheid. Ze willen ook Gitaristen, Mici Ehnqvist en Joni Koivumäki, benadrukken voor het toevoegen van hun uitstekende bloei op respectievelijk Lead en Rhythm.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ