Iron Maiden headliner op Graspop 2016

Facebookrssmail

Zojuist is Iron Maiden aangekondigd als de headliner die Graspop Metal Meeting op zondag 19 juni zal afsluiten. De legendarische heavy metalband zal met zijn eigen 747-400 Jumbo Jet Ed Force Once naar Dessel vliegen in het licht van hun The Book of Souls World Tour. Recent werd ook al aangekondigd dat Black Sabbath de eerste festivaldag zal afsluiten.

Iron Maiden Ed Force One

Meer dan 90 miljoen albums zijn al over de toonbank gegaan sinds Iron Maiden in 1975 boven het doopvont werd gehouden. Sindsdien vullen ze moeiteloos arena’s en stadions, waar miljoenen fans de alombekende hits ‘The Number of the Beast’, ‘Fear Of The Dark’ en ‘The Trooper’ uit volle borst meezingen. Elke zichzelf respecterende metalfan weet dat deze Britse band nadrukkelijk z’n stempel heeft gedrukt op het genre en met zeven Graspop shows op hun tourlijst bekend staat. Hun populariteit in Nederland en België staat buiten kijf. Begin september kwam hun splinternieuwe album ‘The Book of Souls‘ bij de release in meer dan 40 andere landen binnen op nummer 1. Dat leek de organisatie van Graspop Metal Meeting de ideale gelegenheid om hen uit te nodigen voor een achtste passage op Graspop Metal Meeting, waar ze natuurlijk gretig op ingingen.

Tijdens hun nieuwe tournee zal frontman Bruce Dickinson opnieuw de band, crew, podia en apparatuur de wereld rondvliegen, ditmaal in de cockpit van een gigantische Boeing 747-400 Jumbo Jet. In totaal zal Ed Force One een kleine 90.000 kilometer afleggen en 35 landen aandoen.

Graspop-Metal-Meeting-Logo

Bruce licht toe: “We hebben al een hele poos niet meer getoerd en we kunnen niet wachten om erin te vliegen. Iron Maiden leeft voor het toeren en optreden voor fans, er is niets wat we liever doen. We zien er ook naar uit om weer in Dessel te spelen want de vorige keren was dat telkens dikke fun. De setlist ligt nog niet vast. Die stellen we pas samen wanneer we beginnen te repeteren, maar we zijn alleszins van plan een aantal nieuwe songs live te spelen. Niet het minst omdat een groot deel van ‘The Book of Souls’ live is opgenomen. Uiteraard zullen we ook een resem ‘gouwe ouwe’ spelen. We hebben jullie al lang niet meer gezien daar in België, dus willen we de fans verwennen met hun favoriete nummers. Ik denk dat ze wild zullen zijn van wat we aan het bekokstoven zijn. Het wordt een spectaculaire show, waar de passie en hartstocht van afspat. De fans verdienen dat want ze hebben lang genoeg moeten wachten. We zien jullie dus graag volgend jaar terug op Graspop Metal Meeting“.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ