Paceshifters volgende maand op tour met Duff McKagan

Facebookrssmail

Na een korte zomervakantie gaat het Nederlandse rocktrio Paceshifters (NL) volgende maand op tournee door Groot-Brittannië met de supergroep Walking Papers, de Seattle rockband van onder meer Duff McKagan (o.a. Guns N’ Roses, Velvet Revolver), Jeff Angell (The Missionary Position) en drummer Barrett Martin (Screaming Trees). Die UK tour leidt vanuit Nottingham naar Schotland en eindigt in Londen. Zanger-gitarist Seb Dokman heeft er alvast veel zin in: “Jaaaaa te gek! We houden van life on the road en vinden buitenlandse optredens echt heel tof. De shows met Walking Papers zijn perfect getimed dus kom maar op met die twee weken roadtrip.”

Met ‘perfecte timing’ doelt Dokman op de release van Paceshifters’ live-album Paceshifters Live in Concert ’17 dat op 18 oktober a.s. verschijnt. “We zijn bijzonder trots op dit live-document”, vult broer Paul (zang-bas) aan. “Opgenomen eind december 2017 tijdens een fantastische uitverkochte show in Hedon Zwolle. In 3 verschillende formaten verkrijgbaar: dubbel CD, dubbel vinyl en een tot slechts 100 exemplaren gelimiteerde Wooden Box. Die is handgemaakt, genummerd én gesigneerd met nóg meer fraaie Pace-parafernalia erin. Alle drie de formats zijn inclusief een downloadcode voor de prachtig vastgelegde high quality video van het concert in Hedon. (lachend) Oh, klink ik nu als een typische autoverkoper?”

Drummer Jesper Albers maakt zelf het bruggetje naar de Smashing Pumpkins-cover Disarm die de band begin 2017 live opnam met violiste Judith van der Klip en eerder deze week online zette. “We zijn hoorbaar beïnvloed door alternative rockbands, vooral door Nirvana. Seb is groot bewonderaar van Kurt Cobain. Vandaar ook dat we eind 2016 middels een paar shows een ode brachten aan Nirvana’s legendarische concert in Paradiso 25 jaar eerder. Maar ook Smashing Pumpkins zijn dus een belangrijke muzikale inspiratiebron voor ons. Die band komt weliswaar uit Chicago natuurlijk maar heeft wel die typische Seattle-sound uit de jaren ’90. Net als Screaming Trees. En Duff McKagan kómt uit Seattle, waar hij in de eighties in een aantal invloedrijke hardcore punkbands zat voordat hij in Guns N’ Roses ging bassen. Overigens is het debuutalbum Walking Papers -waarop ook Mike McCready van Pearl Jam trouwens speelt- gemixt door Jack Endino, die dertig jaar geleden Nirvana’s debuutalbum Bleach produceerde. Dus nu we met de band Walking Papers op tour gaan, is ons Seattle-cirkeltje mooi rond.”

Tourdata
– 8 september Koele Koele, Luttenberg
– 12 september The Bodgea, Nottingham (UK) w/ Walking Papers
– 13 september The Corporation, Sheffield (UK) w/ Walking Papers
– 14 september Rebellion, Manchester (UK) w/ Walking Papers
– 15 september Think Tank, Newcastle (UK) w/ Walking Papers
– 16 september G2 The Garage, Glasgow (UK) w/ Walking Papers
– 17 september The Asylum V2, Birmingham (UK) w/ Walking Papers
– 18 september The Borderline, London (UK) w/ Walking Papers
– 4 oktober Carré, Amsterdam: Wende’s Kaleidoscoop
– 13 oktober Pleynpop Pleyn ’68 , Hazerswoude-Rijndijk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ