Stereophonics laten publiek met goed gevoel achter in vernieuwd 013

Facebookrssmail

StereophonicsVoor velen was het concert van de Stereophonics in 013 een hernieuwde kennismaking met de Tilburgse poptempel en de Stereophonics. Nadat eerst Rowen Hèze de eer had om de eerste aftrap te mogen doen en de bierleidingen goed door te laten spoelen was het nu Stereophonics dat nu op de planken staat.

Lucas Hamming, bekend van onder meer het programma Beste Singer-Songwriter van Nederland was de warming-up van de avond. Lucas speelde verschillende nummers van zijn EP, ‘The Perv In Perfection’, maar ook zijn hit ‘Mojo Mischief’. Lucas rockte er met zijn band lekker op los maar kreeg de grote zaal maar moeizaam in beweging. Na een half uurtje opwarmen stapte hij al weer van het podium af, en dat ook wel erg kort om de sfeer er lekker in te krijgen.


Het openingsnummer ‘I Wanna Get Lost With You’ kwam van het al negende album van de Stereoohonics ‘Keep The Village Alive’ en is een echte Stereophonic-song, mede door het ritme en de stem met een rauw randje van zanger/gitarist Kelly Jones. Het was slim van de band om tijdens het begin al zon lekker nummer te spelen om de zaal mee te krijgen.’ Met ‘C’est La Vie’ kon het feestje pas echt los gaan in 013, op een manier die net als in de videoclip die bij dit nummer hoort, in hoog tempo en met meer gitaren.

Stereophonics

Daarna klonk het weer wat rustiger en bleef het optreden muzikaal prima in orde; De mannen hadden zichtbaar lol in het optreden. Toen de gitaren weer van stal kwamen tijdens ‘Vegas two times’, zag je direct een positieve reactie van het publiek. ‘Maybe tomorrow’ werd in een prachtige uitvoering vol passie en gevoel gespeeld en tijdens ‘White lies’ speelde Kelly Jones vanachter de piano met de karakteristieke gitaar rifjes door Adam Zindani. De viermansformatie zette een strak optreden op de planken.

Stereophonics

‘Into the world’ had de band in een take opgenomen, en was ook live een rustig nummer waarin de stem van Kelly Jones goed tot zijn recht kwam. Tijdens ‘Mr and mrs Smith’ mocht drummer Jamie Morrison zich met een solo op de drums zich uitleven. Tijdens het laatste officiële nummer van de set, ‘Catacomb’ ging het er hard op met knallende gitaren en stevige drum.

Stereophonics

Om het concert in stijl af te sluiten werd als toegift de hit ‘Dakota” gespeeld en verliet iedereen met een goed gevoel het vernieuwde 013 in Tilburg. Stereophonics gaf een goed concert waarbij vooral de hits bleven hangen.

Stereophonics Stereophonics Stereophonics Stereophonics

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ