3e editie Into the Void in fonkelnieuwe Neushoorn

Facebookrssmail

Aanstaande zaterdag 24 oktober vind de 3e editie van het stoner-, sludge- en doomfestival Into the Void plaats in het spiksplinternieuwe muziekcentrum Neushoorn in Leeuwarden. Verspreid over drie podia in het nieuwe poppodium van Leeuwarden spelen maar liefst vijftien bands uit negen verschillende landen. Solstafir, Mono, The Ocean en Ufomammut zijn de publiekstrekkers op dit unieke festival.

unnamed (3)Programmeur Paul van Berlo is superenthousiast over het nieuwe muziekcentrum Neushoorn. “Al vanaf het eerste moment had ik er reuze veel vertrouwen in dat het nieuwe muziekcentrum een fantastische plek zou gaan worden. Ik ben er tijdens de bouw al een paar keer geweest en nu het nagenoeg af is kan ik alleen maar zeggen dat het zelf mijn verwachtingen overtroffen heeft! Leeuwarden kan trots zijn op dit prachtige gebouw waar bands heel graag komen gaan. Ik ben blij dat Into the Void in de eerste week dat het gebouw open is plaats vind, zodat meteen veel mensen dit gebouw kunnen beleven.”

De publiekstrekkers Solstafir, Mono, The Ocean en Ufomammut staan geprogrammeerd in de ‘grote zaal’, waar 750 mensen in kunnen. Daarnaast vinden er optredens plaats in de ‘kleine zaal’ (De Arena genoemd) waar 250 mensen terecht kunnen, maar er spelen ook twee bands in het cafe, en dat is voor iedereen gratis toegankelijk, ook voor mensen die geen kaartje voor het festival hebben. Naast de bands is er in de foyer van Neushoorn plek voor een DJ en een uitgebreide merchandisemarkt waar veel shirt, posters en platen worden verkocht. Het festival heeft een aantal ontwerpers gevraagd posters te ontwerpen voor het festival en dat heeft geresulteerd in 10 prachtige ontwerpen die als zeefdrukken in beperkte oplage op het festival verkrijgbaar zullen zijn.

In de voorverkoop zijn inmiddels ruim 400 kaarten voor het festival verkocht. “We verwachten de laatste week en aan de deur ook nog flink wat te verkopen, heel misschien raakt het wel uitverkocht”, aldus Van Berlo. “Dat zou helemaal geweldig zijn”. Neushoorn opent de deuren om 13.30 uur. De eerste band begint om 14.00.

Het volledige programma is: Solstafir (IJsland), Mono (Japan), The Ocean (Duitsland), Ufomammut (Italie), My Sleeping Karma (Duitsland), Jambinai (Korea), Christian Mistress (VS), King Hiss (België), Deville (Zweden), Mist (Slovenië), Your Highness (België), Magister Templi (Noorwegen), Wucan (Duitsland), Mother Engine (Duitsland) en Obese (Nederland).

unnamed (2)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ