I (sometimes) Like Mondays – with Skindred

Facebookrssmail

Skindred @ 013 - 2015Maandagavond – je bent of nog aan het bijkomen van het weekend of van die eerste werkdag na het weekend – of allebei natuurlijk! Niet de beste avond om een concert te bezoeken zou je denken, maar toch blijkt het net opnieuw geopende 013 aardig in trek als het je de rij voor de parkeergarage mocht geloven. In de grote zaal stond Alabama Shakes (uitverkocht), maar in de kleine zaal: Skindred, Deadly Circus Fire en Chemia. Ondanks de extra controles (veiligheid) is er nauwelijks een rij. Als de eerste band start, is de nieuwe (kleine) Jupilerzaal nog wat leeg, maar daar komt in de loop van de avond snel verandering in.

Deadly Circus Fire

Het is aan Circus Fire om deze maandagavond af te trappen en het leek alsof ze zelf ook nog even op gang moesten komen. De Engelse progressieve rockband uit Londen is opgericht in 2009 en bracht in 2010 hun eerste EP uit. In 2013 volgde hun eerste studio album en begin dit jaar verscheen de opvolger ‘The Hydra’s Tailor’. Het geluid was in het begin nog niet goed afgesteld waardoor de sound niet echt lekker uit de verf kwam. Na een nummer of drie was dit verbeterd en waren ook de stembanden van zanger Adam Grant opgewarmd. En die waren – ook live – best indrukwekkend. De vocalen deden een beetje denken aan Depeche mode, met een vleug Tool (ook in het instrumentele deel) en een snufje Karnivool. Voorheen schenen de heren Grant, Addario, Enort en Igoe geschminkt op te treden, tegenwoordig hangt hun live show vooral op de muziek. En die is dik in orde!

CHEMIA

Soms wordt je blij verrast door het voorprogramma en dit was zo’n avond. De Poolse alternatieve rockband Chemia greep je vanaf de eerste noot en liet niet meer los. Deze band werd opgericht omstreeks 2010 en trakteerde de gezellig gevulde zaal op een stevige portie hapklare grunge rock. De ijzersterke en zeer aangename vocalen van frontman Luke Drapala klonken onder meer als Soundgarden’s Chris Cornell en Gavin Rossdale van Bush. Chemia’s nieuwe album ‘Let me’ is dit najaar gelanceerd en diverse nummers zoals het opzwepende ‘Fun Gun’ en het ironische ‘I love yo uso much’ passeerden de revue. Met een dubbele backline was op het podium is de ruimte beperkt, maar de heren maakten er het beste van en niet onbelangrijk: de mannen van Chemia hadden zichtbaar plezier op het podium met elkaar en met het publiek dat inmiddels enthousiast meezong. Eigenlijk is het zonde dat deze band in een voorprogramma staat, want ze zijn headline waardig!

Skindred

De support acts hebben hun werk goed gedaan en de zaal was al aardig opgewarmd als het feestje van Skindred startte met een net iets te lange dubbele intro van AC/DC en Star Wars Imperial March. Het mocht de pret echter niet drukken en als heren ten tonele verschenen ging het meteen los met ‘Under Attack’ van het nieuwe album ‘Volume’. Skindred gaat al aardig wat jaartjes mee (sinds 1998) en brengt een unieke mix van nu-metal met reggae invloeden.

Stilstaan is geen optie bij een live show van deze band. Werd je betrapt te beperkt te bewegen, dan wees de charismatische frontman Benji Webbe je publiekelijk terecht en startte hij het nummer desnoods opnieuw op. De brillen werden een paar keer gewisseld voor het juiste perspectief en Webbe is een onvermoeibare MC die de zaal op sleeptouw nam door het repertoire van Skindred. De oude nummers zoals ‘Roots rock Riot’ (2007) en ‘Nobody’(2002) werden daarbij zeker niet vergeten. De mannen van Skindred zetten een groovende show neer met wederom sterke vocalen waar niemand omheen kon. Ondanks dat het niet uitverkocht was, was de zaal lekker gevuld met een enthousiaste menige. Een toegift kon dan ook niet uitblijven en na een korte break sloten de heren op passende wijze af met een stukje balad (Carly Simon’s ‘Nobody does it better’) en een stevige groove (‘Warning’).

Niemand houdt van maandagen, maar er zijn uitzonderingen!

Skindred @ 013 - 2015

Skindred @ 013 - 2015

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ