Peter Pan Speedrock stopt!

Facebookrssmail

(2015-11-21) Speedfest-29 Peter Pan SpeedrockPeter Pan Speedrock stopt er mee! Een internationale afscheidstournee in 2016 wordt het laatste hoofdstuk in het jongensboek van ’s lands hardst werkende rockband Peter Pan Speedrock. Alle dromen zijn uitgekomen, alle ambities waargemaakt. Het Peter Pan Speedrockverhaal is verteld, het boek mag dicht.

Het nieuws is vandaag bekend gemaakt door de platenmaatschappij van Peter Pan Speedrock, Suburban. Voor zanger-gitarist Peter van Elderen, bassist Bart Geevers en drummer Bart Nederhand is het na twintig jaar tijd om nieuwe (muzikale) horizons te gaan verkennen. Na een uitgebreide tournee in de Verenigde Staten zijn ze op dit moment onderweg naar Japan waar vrijdag hun tournee in Machida start.

Het iconische met diverse prijzen bekroonde rocktrio dat Nederland internationaal op de kaart zette als rock-‘n’-roll hofleverancier stopt er na twintig jaar mee. Het afscheid markeert an end of an era. Want Peter Pan Speedrock is meer dan slechts een rockband. Het is een sonische natuurkracht die het gebrek aan aardbevingen en orkanen in Nederland ruimschoots compenseert. Peter, Bart en Bartmann laten hun waanzinnig mooie achtbaanrit ergens in de loop van 2016 na een allerlaatste looping met een big bang tot stilstand komen.

25 - Peter Pan Speedrock

Peter Pan Speedrock 1996-2016

Op dit moment letterlijk hoog boven Nederlandse bodem vliegend, zullen de drie lawaaischoppers voor hun doen waarschijnlijk even relatief stil zijn en terugblikken op hun veelbewogen carrière. In 1996 opgericht in Rockcity Eindhoven speelde pletwals Peter Pan Speedrock werkelijk elke stad, vlek, dorp en gehucht in Nederland plat. Maar ook buiten de eigen landsgrenzen toerde dit driekoppige rockmonster nonstop door Europa, Noord-Amerika & Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië – en komende week dus door Japan.

2016: Bad Year For Rock & Roll…

Twintig jaar Peter Pan Speedrock betekent een omvangrijk oeuvre; vijftien edities van hun eigen festivals (vijf keer Koningsdagfestival Klok Rock Orange en tien maal Speedfest); Premium Speedrock Heavy Lager bier; alle shows bij elkaar opgeteld ruim een miljoen bezoekers; honderdduizenden kilometers en vooral ontelbaar veel avonturen.

Het sympathieke rocktrio (officieus aangevuld met bandmascotte Dikke Dennis) groeide uit tot Een Begrip in de internationale rockscene. Live een waar fenomeen. Was grondlegger en naamgever van het muzikale genre speedrock dat tientallen bands inspireerde om zelf ook muziek te gaan maken. De Nederlandse band met de meeste shows op de teller: maar liefst 1980 tegenover 2247 shows van recordhouder Ramones. Het was tevens het enige doel dat in die twintig jaar net niet verwezenlijkt werd: nog slechts 268 shows spelen om dat eeuwige record van de Ramones te kunnen breken…

22 - Peter Pan Speedrock

Foto’s (c) archief RockMuZine.nl

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ