Hildegard- Hildegard

Facebookrssmail

HildegardHildegard is een samenwerking tussen twee leadvocalisten uit New Orleans:  Sasha Masakowski, en gitarist/vocalist Cliff Hines. Beiden zijn al een poosje actief in de progressieve muziek. Samen met hun band, die in totaal uit zes personen bestaat, maken ze een mix van progressieve rock met art-pop en jazz.

‘A-Z’ heeft een pakkend ritme met een vleugje Latijns-Amerikaanse invloeden. Dit zorgt samen met de poppy sound voor een vrolijk intro. Sasha heeft een hoog bereik, maar soms klinkt haar stem een beetje dun. Er zijn diverse wendingen in deze track. Ongeveer halverwege is de potpourri aan geluiden net iets te veel, hierdoor klinkt het even wat rommelig. Door de pakkende melodie blijft ‘A-Z’ wel in je hoofd kleven.

‘Sally Brown’  heeft een ingetogen intro. De hoge zang van Sasha combineert mooi met de lage bastonen die er tussendoor hoorbaar zijn. De klanken die lijken op een hartslag zijn er mooi in verwerkt. Er is veel te horen en in eerste instantie valt het amper op dat er ook strijkers en een hoorn mee doen. Het zijn vooral de elektronische toevoegingen die dit naar achtergrond duwen. Hierdoor verliest de zang en muziek een deel van zijn puurheid. Op de momenten dat er niet te veel extra’s zijn, valt op hoe mooi de pure sound klinkt.

‘Isolation’ is een duet met Cliff en het valt meteen op dat de stemmen goed bij elkaar kleuren. De track is het eerste gedeelte op een mooie manier klein gespeeld, twee stemmen en een gitaar: Less is more! De strijkers zijn, in tegenstelling tot sommige andere tracks, hier goed te horen. Ze krijgen de aandacht die ze verdienen.

Er zijn extra dingen toegevoegd tijdens het mixen. Bijvoorbeeld in ‘The Witness’ wordt er een ruisend geluid en ‘bliepende’ geluidjes toegevoegd. Dit is een beetje te veel. Hierdoor vallen de mooie dingen een beetje in het niet. Wat wel goed is, is dat het geluid mooi verdeeld is over de boxen. Dit komt extra goed uit als je met koptelefoon luistert.
In de derde track ‘Siren’ zing Sasha op het laatst klein. Alles in zang en muziek klinkt hier puur, in deze setting is het goed te horen hoe mooi Sasha’s stem is, en hoe goed Hildegard dit kan combineren met de muziek. Jammer dat deze puurheid niet wat vaker te horen is.

Dit album met 10 tracks is vooral geschikt voor de liefhebber van de elektronische klanken die onder de diverse toetsen vandaan komen. En voor de liefhebber van veel in de mix toegevoegde extra’s (6,5/10) (Eigen Beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ