Alcatraz Hard Rock & Metal Festival maakt eerste 9 bands bekend

Facebookrssmail

Alcatraz
Foto (c) Armelle van Helden, RockMuZine
Alcatraz is back! Op zaterdag 13 & zondag 14 augustus 2016 kunnen liefhebbers van het hardere werk terecht in Kortrijk voor alweer de negende editie van Alcatraz Hard Rock & Metal Festival. De zeer gevarieerde affiche van 2015 heeft de organisatie geen windeieren gelegd. Het was op alle vlakken een editie waar tevreden op teruggekeken wordt. Mede daarom werd al vlug beslist om diezelfde invalshoek te behouden. Alcatraz zal nooit haar vast doelpubliek verwaarlozen, iets waar het inmiddels acht jaar trouw mag op rekenen. Tegelijkertijd is het niet bang in te zetten op zowel verjonging als ‘verbreding’. Dat in combinatie met (maar) één podium is niet de meest evidente oefening. Het is vaak puzzelen met maar één ding in het achterhoofd: een geanimeerd (hard) rock & metal festival, in de breedste zin van het woord, kunnen presenteren.

Dat de organisatie vandaag Within Temptation aankondigt als een van de headliners mag geen verrassing zijn. De band, met haar roots diep geworteld in de metalscene, is inmiddels uitgegroeid tot een razend populaire act. Een groep die ook jong en oud aanspreekt en steevast zorgt voor een spetterende show. Alcatraz refereert hiermee naar Nightwish, de symfonische metal band die reeds twee keer het festival afsloot en samen met Within Temptation het Female Voices garnizoen aanvoert. Alcatraz zou Alcatraz niet zijn als het daar niet wat harder geweld tegenover zet. Wat te zeggen van Ministry, Children of Bodom, Devildriver, Airbourne, Flotsam & Jetsam, Metal Church, Korpiklaani en Lita Ford?! Binnenkort volgt de bekendmaking van meer opmerkelijke acts…

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival zet alweer in op sfeer en gezelligheid.

Wie er vorig jaar bij was zal het beamen, de verhuis van het festival van VIVES naar LANGE MUNTE bleek de goede en misschien wel de enige juiste zet te zijn. Op enkele schoonheidsfoutjes na verliep de organisatie, ook al vanwege het schitterende weer, feilloos. Maar liefst circa 13.000 BEZOEKERS (verspreid over 2 dagen) vonden hun weg naar het nieuwe evenementterrein voor twee dagen muzikaal vertier. Het grote veld, dat heel wat perspectieven biedt om verder te groeien, zal de komende jaren fungeren als vaste bestemming.

Wie dacht dat de opstelling van het festival nu niet meer zou veranderen, onderschat de organisatie van Alcatraz. Ook voor de editie van 2016 zal de terreinindeling er weer helemaal anders uitzien. Heel wat nieuwe en leuke ideeën worden momenteel uitgewerkt. Niets zal aan het toeval worden overgelaten en meer eetgelegenheden, toiletten en kassa’s staan sowieso op de lijst met prioriteiten. De camping wordt opgewaardeerd en ook sfeer & aankleding, een van de punten waarop intern hoog ingezet wordt, staat opnieuw bij de agendapunten. Wie dit jaar reeds onder de indruk was van de VIP-tent wacht best niet te lang om kaarten te bestellen want ook dit aspect krijgt een upgrade. VIP tickets zijn gelimiteerd in aantal: vroeg reserveren is hier de boodschap.
alcatraz 1e

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ